Inlägg 23: #Blogg100 Inspirerad dag

 Jag var fylld av inspiration igår och fick lust att sy barnkläder. Så jag bestämde mig för att sy en barnoverall. Jag kom på att jag ville ha den i mörk denim, för jag tycker att det är så himla gulligt med denimoveraller på små pluttungar.
Efter en snabb titt i garderoben bestämde jag mig för att offra ett par gamla Levis-jeans, och så fick jag en massa roliga idéer i huvudet. Jag började plocka fram ett mönster som jag kopierade, och så kom jag på att jag inte hade knappar som skulle passa. Jag tog då en promenad till Kungens Kurva och Skärholmen för att leta fina knappar (en promenad på totalt nästan en mil). I den välutrustade tygbutiken i Kungens Kurva gick jag och strosade och köpte både band och knappar. 
När jag kom hem igen insåg jag att jag inte hade blixtlås av rätt längd och lämplig färg, så jag hoppade på tunnelbanan och åkte tillbaka till affären och köpte blixtlås (att jag även köpte fyra olika tyger, sytråd av olika färg, ett antal både delningsbara och icke delningasbara blixtlås, skräddarkritor och en påse garn så att det gick på nästan 1000 kronor behöver man ju inte nämna).
Äntligen skulle jag kunna börja med själva symomentet! Trodde jag. Jag plockade fram symaskin och min syväska (en jättepraktisk verktygslåda från Hornbach som jag har fyllt med allt som har med sömnad att göra) och så började jag lägga ut tyget för att klippa till delarna. Då insåg jag att tyget på mina jeans inte skulle räcka till en hel overall. Jag hittade en lösning på problemet att få ut både fram- och bakstycke till en overall i stl 68 cl på benlängderna, men sen fanns inte tillräckligt stora bitar för att kunna sy ärmar och luva. 
Efter mycket pusslande med olika försök att skarva ihop smådelar för att skapa ärmar och luva insåg jag att det inte skulle gå. Jag letade i garderoben efter ett par jeans till, men när jag lade dem intill Levis-jeansen var det helt fel färg. Det skulle inte se kul ut, utan bara lappat, och jag ville inte ha en nödlösning när jag lade ner jobb på ett plagg.
Jag gav därför tillfälligt upp försöket, och plockade undan symaskin och alla tillbehör igen, och idag måste jag komma på var jag kan få tag i mörkblå denim. Alla secondhand-butiker har stängt idag, så jag måste hitta en annan lösning, men hur?
 
 
 Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback