Inlägg 14: #Blogg100

 Jag har tillbringat ett par kvällar tillsammans med ungrare som bara kan ungerska, möjligen några enstaka ord på tyska eller eventuellt lite ryska. Jag talar svenska och engelska och halvskaplig franska samt några enstaka fraser på spanska. Jag förstår tyska tillräckligt bra för att staka mig igenom en enkel tidningsartikel eller kan förstå merparten av det som sägs på tex en tysk nyhetsutsändning. Men jag talar inte ungerska. Jag kan säga några enstaka maträtter, djur, drycker, färger, svordomar och snuskiga ord på ungerska, men jag kan absolut inte föra ett samtal. När jag lyssnar på talad ungerska tycker jag att det låter som mjuk finska, förutom de enstaka ord jag begriper. 
Och ändå har vi haft jättetrevligt. Med hjälp av gester, miner och några få ord som vi gemensamt har förstått har vi med många skratt tagit oss igenom både huvudrätt och efterrätt. Som tur är har vi haft två personer i sällskapet som har fungerat som en brygga mellan språken.
Med lite god mat och en smarrig äppelkaka spelar språken inte så stor roll! 
 
Blogg100 - Ett inlägg om dagen i 100 dagar 

Kommentarer
Postat av: Vicktoria

Och jag skulle göra vad som helst för att få vara i ungerska miljöer och lyssna på språkmelodin.

Svar: Då önskar jag att du kunde vara med oss idag! Vi ska äta middag ihop idag, och i morgon åker de hem till Budapest igen.
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback