Väderprognoser

När jag läser tidningen på morgnarna brukar jag alltid titta på väderprognosen också. Nästan varje dag står det att det kommer att vara växlande molnighet, och ibland är det risk för regn, men oftast står det att det blir mest molnigt. Då brukar jag titta ut genom fönstret på den klarblå himlen och den strålande solen, och nästan lite skadeglatt konstatera att prognosen inte stämmer för den här soliga fläcken på jorden. Det här är en liten paradisfläck med paradisiskt väder. Brukar jag tänka. 
Och så tar jag något lätt och luftigt på mig och ger mig ut på långpromenad. När jag är tillräckligt långt borta för att det inte ska vara någon ide´ att vända om och byta kläder (jag brukar promenera till min mataffär som ligger fyra-fem kilometer från mitt hem) brukar molnen hopa sig och vinden friska i. När jag har packat min matkasse i butiken och hakat upp den på ena axeln  (och återigen konstaterat att det är så smala handtag att de skär in i hud, muskler och skelett när kassen är tungt packad) så brukar det förutom molnighet och elaka vindar dessutom börja småregna. Då har jag fyra-fem kilometer att gå hemåt igen med tung kasse, för tunna kläder, för öppna sandaler i blåst, regn och kyla.
När jag äntligen kommer hem och stänger dörren om mig brukar vädret omedelbart slå om och bli strålande vackert, med sol och knallblå himmel utan ett moln så långt ögat kan se.
Fysikalisk förklaring, någon?
Har meteorologerna nära relationer med högre makter som vill lära oss att inte tvivla på det som står i tidningen?
 

Kommentarer
Postat av: Erik Semlan

Det är väl bara så det är. Jag har haft med mig paraply hela dagar utan att behöva fälla upp det, ja annat än som solskydd då.
När jag struntat i paraplyet så har det kommit ett regnstänk ibland.
Nyckfullt sommarväder. Men ofta väldigt varmt. Tycker jag ständigt duschar, men det hjälper inte mycket.
Jag avundas inte hundarna.

Svar: Nej, det är verkligen svårt att förbereda sig för det snabbt växlande vädret den här sommaren.
Fia

Postat av: Anna FR

Hi hi jag det är någon slags telepatisk förmåga de har med molnen och dess funktion vad gäller vatten. Detta hände faktiskt mig o min dotter idag..vi promenerade så pass glatt ner till centrum o vad händer..regn..jepp så var det.

Du beskriver det så galet härligt här så jag skrattar högt.

Svar: Det är något magiskt med regn.
Fia

2014-07-14 @ 14:27:24
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: Mia

Jag tror på det senare...och en konspiration mot dom som tvivlar ;)

Svar: Visst är det så! :)
Fia

2014-07-14 @ 18:56:35
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Freja

Du är en regnmakare! Åk till torra områden och sälj din magi dyrt!

Svar: Siktar in mig på Sahara just nu! :)
Fia

2014-07-14 @ 20:10:32
URL: http://frejareddevil.wordpress.com
Postat av: Lissen

Är det någon utsänd som har koll när du är ute och går. Men Fia, ha med dej en ryggsäck (finns snygga) där du kan packa dom tyngsta varorna. Förresten finns små ponchopå t.ex Stadium som du kan ha i ryggsäcken.

Lura vädergudarna

Svar: Jag har ju egentligen flera ryggsäckar som är bekväma att bära tunga saker i. Men jag går så himla långa promenader att det är skönast att inte ha en varm klump på ryggen. Men man får väl välja mellan en varm klump och en snedbelastad rygg förstås...
Fia

2014-07-15 @ 22:52:02
URL: http://lissento.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback