Fototriss: Så här ser det ut där jag är

Här kommer mina tolkningar på den här veckans tema på fototrissen: Så här ser det ut där jag är. Jag låter trissen spänna mellan extrem närbild på krusbär till en fjärrbild av en luftballong som flög förbi min balkong.
Den gamla mossbevuxna trappan finns i min promenadskog. Det fanns en gång en trädgård här, med odlingar i olika nivåer i små uppmurade miniterasser längs med bergssidan. Det syns att det var någon som verkligen älskade växter och sin trädgård, och utnyttjade alla tänkbara platser för att få den karga marken att prunka. Nu finns nästan inget kvar av de odlade växterna, för de vilda växterna har trängt undan kryddväxter och blomster. Fruktträden är knotiga och gamla, och får inte längre några stora skördar. Man ser de gamla stenarna som visar var huset en gång låg, och jag brukar ofta fundera över hur huset kan ha sett ut, på den mycket kuperade tomten högt upp på berget, med vidsträckt utsikt över Mälaren.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bertil

Fin varierad triss !

Svar: Tack! :)
Fia

Postat av: Berit E i Kasperian

Så fint fotograferat, och beskrivet.
Man får många tankar när man ibland hittar rester av mänsklig kultur, ibland till synes mitt i skogen. Hur såg det ut då, för länge, länge sedan?

Svar: Ja, det väcker tankar och sätter fantasin i rörelse.
Fia

Postat av: Freja

Vilka vackra bilder! och det är alltid lite tragiskt när en ser att någon slitit med att få till sin trädgård och sen bara förfaller den. Även om förfallet kan vara väldigt vackert i sig...

Svar: Slitna saker och byggnader är ofta väldigt intressanta!
Fia

2014-07-06 @ 21:33:11
URL: http://frejareddevil.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback