29. Hepp! Dagens middagstips

Enkelt och jättegott!
 
KAPRISBIFF MED MATVETESALLAD
 

Det är smidigt att grädda biffarna i ugnen. Dels blir det mindre disk, dels slipper man skvättet på spisen
 

4 pers, 25 minuter
 
500 g nötfärs
1 dl mjölk
2 ägg
2 msk riven gul lök
1 tsk salt
2 msk nymald svartpeppar
2 msk kapris + 2 msk spad
 
Matvetesallad:
3 dl matvete
6 dl vatten
1 tsk + 1 tsk salt
2 morötter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
200 g sockerbönor eller sockerärter
2 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citron
1 krm nymald svartpeppar
 
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samtliga ingredienser till färsen och rör ihop till en smet. Forma biffar med fuktade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (biffarna alltså, inte händerna)
 
2. Stek biffarna mitt i ugnen i ca 10 minuter
 
3. Koka under tiden matvetet med vatten och 1 tsk salt, ca 15 min på svag värme
 
4. Skala och strimla morötterna. Skala och skiva rödlöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs morot, lök och vitlök i olja under omrörning tills det mjuknat. Tillsätt sockerbönor, citronskal och pressad citron (doftar överjordiskt gott!)
Häll i det varma matvetet och krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda väl och servera med kaprisbiffarna.
 
Det luktar ofta gott när man lagar mat, men det här luktar så fantastiskt gott! Och som det smakar sen!
Lätt och snabbt att laga till och smakar fest!
 
 

Kommentarer
Postat av: Lillsyrran

Matvete är en favorit hemma hos oss.

Svar: Smarrigt och bra för miljön!
Fia

2014-02-22 @ 17:32:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback