Rörande morgonsyssla

Hur har ni firat tredjeadventsmorgonen? Själv vaknade jag i vanlig ordning löjligt tidigt och började fixa med lite av varje här hemma. Jag har till exempel retat mig på att vattnet har runnit ut så otroligt långsamt i tvättstället, trots att jag hällde ner en propplösning som vi no-lärare bevarar som en helig hemlighet på grund av att det är så löjligt enkelt att använda, väldigt miljövänligt och ändå fantastiskt effektivt. Men det var alltså inte speciellt effektivt den här gången.
Därför blev jag tvungen att plocka fram gummihandskar och montera isär alla rör och kopplingar under tvättstället och därefter plocka bort all den geggiga sörja som täppte till och stoppade upp flödet. Jag brukar tycka att det är ganska okej att rensa avlopp, för det är så tillfredsställande när det är klart, men här var det råäckligt att betrakta oformliga, geggiga klumpar som troligen innehöll hårstrån, tvålrester, kalk och gamla hudavlagringar. Någon annans gamla hårstrån och hudavlagringar! Tänk om de tidigare hyresgästerna har varit kräksjuka och lättat på trycket i de rören! Vad annat äckligt kan ha passerat där, och delvis kleggat fast på insidan av rören. 
Jag ville inte tänka för mycket på det, utan såg till att med högsta möjliga vattentryck på duschen sanera rören och vattenlåsen och skruvade fast dem igen, och tvättade därefter mina händer flera gånger med väldoftande tvål. Och nu rinner vattnet som en brusande älv!
 

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Åh, det är så äckligt, framför allt när det är arv efter andra människor. Så var det i vår nuvarande lägenhet, de värsta rörlämningar jag sett.

Svar: Gulp!
Fia

2014-12-14 @ 17:21:20
Postat av: Freja

Bra jobbat! Inte en syssla jag gillar att göra, inte ens när det är mitt eget klegg...

Svar: Lite småläbbigt faktiskt!
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback