Hemma från en rundtur i Europa

Har varit ute och testat min Citroen och min GPS i nästan två veckor. Reste genom Danmark - Tyskland - Tjeckien - Slovakien - Ungern. Tillbringade några dygn i Gyula i södra Ungern, nära gränsen till Transsylvanien, med härliga bad på en badanläggning, långa solpromenader och besök på gamla slott, utställningar och andra sevärdheter på dagarna, och mysiga middagar i ett hus i en liten by på landsbygden varje kväll. Fick även en rundtur på gigantiska odlingsfält där det förutom majs, vete, lök, solrosor, meloner mm fanns en massa spännande djur. Det skuttade omkring vildkaniner och rådjur och sorkar och i luften flög både rovfåglar, småfåglar, storkar och fladdermöss. Olivträd, akacior, persikoträd och andra spännande växter växte vilt längs åkerkanterna. Syrsor spelade så högt att det nästan var störande.
Jag har fått smaka vildsvinsgulasch som tillagats i järngryta över öppen eld, och dessutom vildsvinsbiffar och kyckling stekta på stekfat över öppen eld, har åkt sjörövarbåt på Balatonsjön, har strosat runt i Budapest, har besökt en gammal medeltida stad uppe i bergen vid Balatonsjön och har ätit mängder av god, smakrik mat.
 
Jag har fotograferat en hel del, men har ännu inte hunnit fixa med bilderna. Foton kommer så småningom.
 
Hemresan gick också bra, genom Ungern- Slovakien - Tjeckien - Tyskland och Danmark praktiskt taget utan köer.  Trafiken flöt bra genom hela södra Sverige, men när vi var en mil från Södertälje var det plötsligt tvärstopp och trafiken kröp fram i ett par mil. Så ironiskt!
 

Kommentarer
Postat av: Freja

Det låter som ett härligt äventyr! Mina kompisar som är på roadtrip med sin citroen har fått stannat och meka fyra gånger redan sin första dag, jag håller tummarna för att de ska lyckas fixa till bilen och få en resa de med!

Svar: Jag som har blivit övertygad om att Citroen är den felfria bilen!
Fia

Postat av: Anna

Meeen så intressant o kul på alla sätt. Kan tro att du tagit några bilder :D så roligt det ska bli att få se dem sedan då..lycka till i arkivet o glöm inte mappa-upp dem nu så du hittar lätt. Ordning & Reda Fia..hör du vad magister Anna säger?

Svar: Ja, det kommer både vackra och roliga bilder inom en snar framtid. Och ja, magistern, jag lovar att mappa och märka ordentligt! :)
Fia

2014-08-04 @ 21:26:36
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: Hanna

Låter helt fantastiskt. Sitter här med smaken av vildsvinsgulasch i munnen. Alltså, mental smak, har ju aldrig ätit det...

Svar: Jag kan tro att den mentala smaken är delikat, eftersom det var så sanslöst gott att sitta på den ungerska landsbygden med alla dofter och ljud som fyllde världen. Det var en riktig festmåltid vid det grovt tillyxade bordet alldeles bredvid uteköket byggt av några grova stockar och en bit korrugerad plåt som tak. Strax bakom uteköket fanns uteduschen. Också en lyx att sukta efter!
Fia

2014-08-05 @ 19:59:12
URL: http://hannasplats.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback