Nya utmaningen nummer 85: Det här är mitt system för böckerna i min bokhylla

Jag brukar sortera mina böcker efter genre. Inom respektive genre sorterar jag böckerna efter författare. Om jag har flera böcker av samma författare brukar jag få strida lite med mig själv innan jag tar beslut om jag ska ställa böckerna i kronologisk ordning, storleksordning, färgsorterat eller placering som på något annat sätt bygger på estetisk grund.
Jag har en hel del pocketböcker som får en egen hylla, även om de skulle kunna placeras ihop med inbundna böcker på en annan hylla på grundval av genre/författare/färg/storlek. Det blir mer tilltalande för ögonen med en jämn rad med pocketböcker, än med pocketböcker som bryter av bland andra böcker lite här och där.
Ibland har jag bytt system. Vid vissa tillfällen har jag sorterat böckerna enbart med hänsyn till storlek och vid andra tillfällen har jag sorterat helt efter färg.
Jag vill helst ha alla böcker stående, gillar egentligen inte att lägga böcker på sniskan ovanpå andra, men gör det ändå ibland om jag vet att jag snabbt måste komma åt tex ett bestämt avsnitt eller någon speciell information.
Jag har inga rader med tjusiga franska skinnband eller så. Är ingen älskare av skinnband av någon konstig anledning. Är däremot mycket förtjust i skinmappar, ja, man kan säga att jag har en svårförklarlig passion för mappar i största allmänhet. 
Och mina jättetunga, tjocka fysik-, kemi- och biologiböcker på engelska måste stå längst ner i hyllan så att de inte ska få hyllplanet att böja sig och kapsejsa. Där står även mina tidskriftsamlare med Illustrerad vetenskap och inredningstidningar. 
 

Kommentarer
Postat av: Yvanna

Tänk om man ändå läste mer. Jag alltså. Jag läser ju samma Marian Keys-bok en gång om året. Halva. Sedan börjar jag om tio månader senare. Hm.

Svar: Det där går ju i vågor. Det är inte alltid man har den inre ron att försjunka i en bok
Fia

2013-09-21 @ 23:11:49
Postat av: Anna Filipendula Rudbeckia

Min bästa väninna jobbade på bibblan i sin ungdom..hon har sina böcker i en makalös fin ordning Som man kan jämföra med din då..

Himmel så bra ni är.

Svar: Tackar!
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback