Solskenshistoria!

Jag är bara tvungen att berätta om en jobbrelaterade sak. Jag har arbetat med ett stort område med mina nior. Vi har ägnat nästan hela terminen åt det här arbetsområdet. Det handlar om både kemi, biologi och vår miljö.
Igår var det sista inlämningsdag, och jag har jagat på eleverna rejält. Jag har haft flera genomgångar med eleverna men även skickat hem alla instruktioner och information av alla de slag till föräldrarna, så att ingen skulle kunna säga att de inte visste något.
Vi har varit ute i fält och gjort kemiska mätningar och biologiska kartläggningar som vi har analyserat och diskuterat. Vi har sett på tunga faktafilmer om miljö och vi har läst artiklar. Eleverna har även fått dela upp sig i olika grupper där de har varit "regering", "miljöarbetare", "polsk fiskare" "amerikansk ägare av fabrik i Vitryssland" mm, och så har de fått förbereda sig på vad de skulle tycka (även om de egentligen hade en rakt motsatt åsikt) när vi hade en paneldebatt om miljöfrågor.
När (nästan alla) eleverna lämnade in sina arbeten igår blev jag nästan rörd. Det var så fina och genomarbetade texter, med fantastiska illustrationer och egna reflektioner baserade på olika fakta de presenterade i sina texter. Jag skrev ett massmail till föräldrarna och berättade hur fantastiskt duktiga deras barn har varit, och då besvarade flera av föräldrarna det mailet så positivt att jag har fått energi för lång tid framöver.
Någon skrev att hen rös av välbehag över att barnen hade jobbat så bra, någon skrev att hen nästan blev tårögd av informationen, någon hade uppskattat att de hade fått så mycket information så att de kunde stötta och hjälpa sina barn. Totalt sett har det känts alldeles fantastiskt! Ibland funkar det att få ett supertungt och faktaspäckat arbetsområde riktigt roligt!
Och då ska jag börja förbereda mig för atomfysiken ... någon som kan komma med bra förslag på hur jag ska motivera eleverna där?

Kommentarer
Postat av: Anna

Du är helt fantastisk..tänk vilken lycka att ha dig som lärare..jag önskar så att fler lärare kunde ha den förmågan att locka fram det bästa hos kidsen..som förälder är det verkligen guld att få veta att studierna funkar o att det finns glädje o entusiasm med i inlärningsprocessen. Guldstjärna till dig!!

Svar: Tack, det var fina ord! De ska jag tänka på alla gånger när ungarna tittar på klockan och undrar hur dags lektionen ska ta slut egentligen! :)
Fia

Postat av: Yvanna

Du är verkligen så jäkla bra på det du gör! Du ger liksom aldrig upp på dem kids och kommer ständigt på nya och roliga sätt att lära. Det lyser igenom så tydligt!

Svar: Tack! Det värmer!
Fia

2013-10-27 @ 11:54:52
Postat av: frktjatlund

High five för dig!

2013-10-27 @ 19:45:30
URL: http://frktjatlund.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback