Politik och sånt - Leonard Cohen till makten, tack!

Det är så många floskler och tomma ord som bollas mellan politiker. Jag vet aldrig vem som verkligen menar det de säger, eller om det är tillrättalgda formuleringar för att värva röster och vinna enkla poäng. 
Jag tror att jag skulle vilja ha Leonard Cohen som statsminister. Tänk er hur han säger något med sin raspiga röst, med en stark, men sårbar utstrålning, känslig men med stor integritet. Allt han säger låter ju så otroligt sant. Allt låter som om det är sprunget ur smärtsamma personliga erfarenheter. Allt låter som om det bottnar i en avgrundsdjup sorg och en intensiv passion.
Kan ni se det framför er: Leonard kliver fram till mikrofonen och greppar den med en blick fylld av vemod och livserfarenhet, och så tittar han ut över folkmassan och uttalar sig om det femte jobbskatteavdraget. Oavsett vad han säger kommer vi alla att jubla och tycka att han räddar oss ur katastrofen.
Den framtidstron kommer vi verkligen att behöva!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Allt har med ethos att göra. Har vi bara förtroende för någon kan de säga nästan vad som helst. Och politikerna, ja, det är svårt att få förtroende för dem. Ofta är de så knastertorra också. Vilket vi i och för sig verkar vilja. Eftersom de som har passion och personlighet hånas och tvingas avgå.

Postat av: lillsyrran

Nja... Är det inte Cohen som har så unga kvinnor, eller minns jag fel? Sådana gubbar är jag skeptisk till.

2013-10-16 @ 10:46:39
Postat av: Fia

Jag tänkte kanske främst på utstrålningen som får folk att lyssna. Jag har faktiskt ingen koll alls på hans kärleksaffärer. Synd om han också är en i raden av män som bekräftar sitt ego med unga kvinnor.

2013-10-16 @ 13:10:53
Postat av: Anna

Ja eller hur..jag blir bara ledsen när jag lyssnar på att vi ska jobba till sjuttiofem..att arbetslöshet nästan är som en synd..att sjukskrivna minsann ska jobba till varje pris..vad har hänt..var är empatin med dem som har det svårt?

Mer Cohen åt folket! Han kan säga sanningar med en trovärdighet.

Svar: Världen har helt klart blivit lite hårdare. Jag funderar ibland över om vad som skulle vara det bästa sättet att vrida allt åt ett mer rättvist håll igen.
Fia

2013-10-16 @ 18:33:59
URL: http://filipendula.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback