Nya utmaningen nummer 97: Jag som sopsorterare

Jag försöker oftast sortera så mycket jag kan. Jag brukar rensa i garderoben lite då och då, och det brukar bli några påsar att lämna till Erikshjälpen eller någon annan klädinsamling. Och så släpar jag burkar och flaskor till butiken, och batterier till batteriholken. Jag försöker välja varor som ska ge så lite miljöstörande sopor som möjligt, men ibland blir det soppåsar som jag inte är alldeles stolt över.
På jobbet har vi en prydlig sopsortering i olika fraktioner inne på no-institutionen.
Det värsta miljöbrottet jag har begått är verkligen ingen vacker historia. Vi hade haft en stor kräftfest ute på en skärgårdsö, med väldigt många deltagare. Det hade varit knytkalas, så folk hade med sig diverse saker i diverse förpackningar. Vi hade flera stora sopsäckar uppställda, och jag trodde blåögt att det skulle funka med sortering i olika säckar, trots att många var rejält glada i hatten under kvällen. 
Nästa morgon skulle jag åka och lämna säckarna på en sopstation i den närbelägna lilla staden. När jag packade in de kräft- och ölstinkande säckarna med en blandning av kräftskal, ölburkar, plastförpackningar, pappkartonger, pappersservetter, gammalt bröd, salladsrester, plastpåsar, gamla strumpor och allt annat tänkbart försvann alla tankar på att sortera skräpet blixtsnabbt. Jag tyckte nästan att det var äckligt att lägga in eländet i bilen, men när jag hade lagt ut ett par tomma säckar som skydd under äckelsäckarna fick det gå an. När jag kom fram till sopstaionen visade det sig att den var stängd, så jag åkte till en stor parkering där jag visste att det fanns några stora sopcontainrar. Där kände jag mig som tidernas värsta miljöbov när jag vräkte ner säckarna med den värsta tänkbara blandningen av matrester, metall, papper och annat material. Hu, jag har dåligt samvete för det fortfarande!

Kommentarer
Postat av: Anna FR

Här har du en till som sortera för glatta livet. Jag har faktiskt alldeles nyss varit och hivat iväg mina synnerligen noga sorterade pappersförpackningar o plast/plåt.

Jag upplever precis som du att många fuskar..grr o morr på dem.

Svar: Där jag bor är det dessutom så att många struntar i att lägga soporna i behållarna, så det kan stå kassar på marken. Råttor och kråkor blir ju glada förstås!
Fia


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback