Jodå, det dök upp något irriterande

Jag fick nämligen besked om min nya lön idag, och lönepåslaget låg en bra bit under det framförhandlade  snittet. Jag har därför hört av mig till min chef och begärt att få ett samtal där han berättar vad han har grundat sin lönesättning på, och om han är missnöjd med något vill jag att han ska berätta vad det handlar om.
För det är ju så det är. Jag blir inte arg och högljudd, utan jag blir väldigt arg, iskall och behärskad och kolsvart i själen.
Man ska ha lön efter de givna kriterierna, och hur man utför sina arbetsuppgifter. Då måste han tala om på vilket sätt han är missnöjd med min arbetsinsats. Jag köper inte att de har en begränsad lönepott så att man får stå tillbaka för att de som tjänar alldeles för lite ska kunna få ett anständigt påslag. 

Kommentarer
Postat av: irene

mäh, har han inte meddelat lönepåslaget före lönen kom? Och har inte facket varit med i förhandlingarna om hur lönepotten skulle fördela? Vad har ni för ordning egentligen?

Svar: Ingen vidare ordning, skulle jag vilja påstå!
Fia

2013-10-31 @ 20:51:27
Postat av: Anna

Grrr och Morr..självklart är din irritation befogad...meeeen alltså du kan ju alltid sälja en liten glasskulptur eller tre..:D ..himmel jag dånar svimmar o faller platt till marken..menar du att du har sådant i ditt hem..lyckliga du!!!

Svar: Min pappa fick även ett gigantiskt, otroligt fult fat som var en av Monica Backströms allra första alster. Min pappa ville inte ha det kvar, så vi gav det till en kompis till mig, som just hade flyttat hemifrån. Jag undrar vart fatet tog vägen. Är säkert värt en halv förmögenhet idag. Jag har lämnat över glas som är rena investeringen till min yngsta dotter. Jag tjatade i över 20 år på min pappa innan jag fick glasen! :)
Fia

Postat av: Mia

Det är bra, Fia! Rätt ska vara rätt!!!! Jag håller på dig... Kram!

Svar: Tack! Jag tar chefen vid hornen i morgon!
Fia

2013-11-01 @ 08:42:00
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: Anna-Lena

Här är det lika. Lönen får vi veta när den redan är satt. Och jag tycker förstås att den inte sätts rättvist.


Svar: Jag kan förstå att de måste göra prioriteringar, men då ska de inte låtsas att det finns lönekriterier!
Fia

2013-11-01 @ 18:11:13
Postat av: lillsyrran

Och samtidigt får näringslivets höjdare påslag på flera miljoner...

Svar: Ja, ibland verkar det finnas obegränsat med pengar
Fia

2013-11-04 @ 18:35:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback