Utmaning dag 86: Something your mother bought you

Min mamma fanns alltid redo att diskret stötta och hjälpa till med vad det än kunde vara för bekymmer som dök upp. Hon visade alltid stor omsorg och både sydde, stickade och köpte kläder till både vuxna och barn, utan att förvänta sig något i gengäld.
Jag fick mina barn när jag var så ung att jag inte hade hunnit utbilda mig färdigt. När jag skulle ta mina sista poäng för att få min examen begärde min mamma partiell tjänstledighet under nästan en hel termin, så en till två dagar i veckan kom hon hem till mig och övertog pysslet med blöjor och välling och byggklossar, och jag åkte till Universitetet och fördjupade mig i naturvetenskapliga mysterier. När jag äntligen stod festklädd med examensbeviset i min hand var jag lika lycklig över att ha lyckats genomföra studierna mot alla odds som jag var tacksam över alla som hade hjälpt, peppat och stöttat.
 
Om man nu ska ta lite mer jordnära saker så vet jag att hon köpte några jättefina bestick som vi sedan förgäves letade fler av.

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Ja, det var speciella bestick. Jag har aldrig sett sådana förut.

Svar: Jag har letat på en massa ställen, men har inte lyckats hitta likadana igen.
Fia

Postat av: lillsyrran

De är så fina!

Vad gäller din examen kommer jag aldrig att glömma talet som en äldre professor (?) höll i aulan. Var det en hel timme som han malde på?

Svar: Ja, det var fruktansvärt. Ett ganska långtråkigt och humorlöst tal i en timme. Mitt under talet råkade någon komma åt tangenterna på en flygel, och alla åhörare trodde att talet äntligen var klart och applåderade entusiastiskt. Men talaren fortsatte ett bra tag till...
Fia

2013-05-21 @ 18:50:19
Postat av: irene

vilka snygga bestick!! ......och vilket fruktansvärt tal det måttte varit !?

Svar: Talet var en ren plåga!
Fia

2013-05-22 @ 22:01:21
URL: http://tantmammamatte.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback