Utmaning dag 74: Something you found under your bed

Jag har funderat på dagens uppdrag: Något du har hittat under sängen. Jag kan inte påminna mig att jag har hittat något annat än dammråttor och en och annan förlupen strumpa under min säng.
Ett tag funderade jag på om jag skulle ändra tolkningen av rubriken och avslöja vad min syrra hade gömt under en möbel en gång i tiden. Vi hade nämligen köpt en gammaldags skolbänk på auktion, den typen av skolbänk som hade en liten lucka för pennor och bläckhorn längst fram, och själva bänklocket var egentligen sluttande, men kunde bli plant med hjälp av en liten träkloss som man kunde fälla upp under locket. Bänken och sitsen satt ihop. Det var en mycket charmig möbel som vår mamma med stolthet släpade hem och målade vackert ljusgul så att syrran skulle kunna sitta och leka gammaldags skola i sitt (vårt) lekrum. Det var liksom ett heltäckande fast golv under bänk och sittdel, och det var under det heltäckande golvet som syrran hade skickat in spännande saker. En gång när jag städade och drog undan skolbänken för att dammsuga golvet hittade jag ett stort antal äppelskruttar, ett gäng halvätna mackor, några halvätna bullar och några skorpor under bänken. Men nej, det vore ju lite taskigt att skriva om det och avslöja syrrans matförråd...
Så jag får återgå till det där med under sängen, men göra en omtolkning av det hela. Jag skriver om vad jag var rädd för att hitta under sängen istället!
När jag var barn hade jag mycket livlig fantasi så jag var självklart ganska mörkrädd, eftersom alla tänkbara monster kröp fram ur de mörka hörnen så fort ljuset dämpades och min fantasi gick igång. Och av någon outgrundlig anledning var jag i flera år så ruskigt rädd för att det skulle krypa fram krokodiler under sängen. Jag kan inte begripa varför jag var så rädd för just krokodiler. Jag var därför tvungen att stoppa in fötterna innanför täcket, och ingen tå fick sticka ut och fresta en hungrig krokodil. Jag tyckte även att det var mycket läskigt om fötterna skulle råka sticka ut från sängkanten på något vis.
 Fast jag har aldrig hittat något monster under sängen.

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Sitter just nu och funderar på payback...Vilken av dina hemligheter ska jag berätta om ;-)

2013-05-08 @ 09:01:05
Postat av: Anna-Lena

Ja, vem skulle inte vara rädd för ett sådant skräckinjagande djur. Under sängen dessutom.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback