Utmaning dag16: Mitt favoritdjur

Dagens uppdrag på utmaningen är att skriva om sitt favoritdjur/favorithusdjur. Jag har favoritdjur på olika nivåer. Som husdjur finns det inget som slår hund. De är trevliga, roliga, sällskapliga och trofasta. Eller hmmm... jag som har haft ett antal labradorer vet att de är snälla och lojala, men att de utan vidare kan slå följe med en främling för en skinkmacka eller en bit korv. Men det finns inget bättre sällskap på långpromenader, och ingen som visar återseendets glädje mer än en labrador.
Och så har jag alltid fascinerats av örnar. De är så mäktiga, okuvliga, starka och vackra. Ingen knäcker en örn. Om vi inte pratar om miljögifter och andra kemikalier som människan sprider förstås. Men ändå!
Och jag har alltid tyckt om ugglor. Mystiska, spännande och kloka. Jag samlade under några år på ugglor i alla fasoner, men plötsligt tröttnade jag på samlandet, och tyckte mest att det samlade damm, så numera har jag mest en mental förtjusning i ugglor.
Men ett djur som ligger mig varmt om hjärtat är elefanter. Vilka fantastiska djur! Och man kan ha elefanter som symbol för livsvisdom. En gång när jag var riktigt ledsen och rödgråten kom en kollega till mig och sa: "Skulle du kunna äta upp en elefant?". Jag skrattade åt henne och sa att jag naturligtvis inte skulle kunna göra det. Då sa hon: "Jo, det skulle du visst kunna, men det tar lite tid...". Och så blinkade hon åt mig och log, och jag insåg att man kan lösa det mesta, men en del saker tar lite längre tid.
Så jag låter elefanter vara mitt favoritdjur!!
 
Titta även in till Mammselen och läs hennes tolkningar av de olika rubrikerna i utmaningen

Kommentarer
Postat av: frktjatlund

Och så ägnar elefanterna 18 timmar/dygn till att äta. En av mina favoritsysselsättningar.

Svar: Ja, det gillar jag också!!
Fia

Postat av: Lois

Visste väl att det skulle bli elefant här :)

Svar: Så klart!
Fia

2013-03-02 @ 22:53:56
Postat av: Anna Filipendula Rudbeckia

Härliga funderingar o erfarenheter..jag är så kolossalt road av att läsa dig..mmm en hund är nog den som är bäst på att visa glädje..så är det helt klart. Jag tycker vi människor borde vara lite mer hund..då skulle världen se annorlunda ut.

Mmm elefant..giganter som man imponeras av..

Svar: Ja, vi människor har mycket att lära av djuren!
Fia

2013-03-03 @ 14:31:05
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: Yvve

Oh, vad rörd jag blev nu :)

Svar: Du vet ju det där med elefanter!
Fia

2013-03-05 @ 22:29:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback