Utmaning dag 24: Fave restaurant

Dagens utmaning är att berätta om en favoritrestaurang. Jag har många restauranger jag tycker om, och jag tänker dessutom omtolka uttrycket så att det täcker bra matställen i största allmänhet. Jag har tips på bra ställen där man kan stanna och äta efter en trevlig resa eller som eget utflyktsmål.
 
Om man känner sig sugen på en liten havstur kan man ställa sin kosa mot Utö. Det är ju inte alla som har turen att ha egen båt, så då finns alternativet att åka med Waxholmsbolagets båtar med tre alternativa rutter: Antingen kliver man på i Stockholm och tar en två timmar lång njutningsfylld tur förbi Ingarö, Dalarö mm innan man kommer till Utö, där det finns tre bra matställen. Inom promenadavstånd från båtkajen finns Värdshuset, Dannekrogen och Hamnbaren. Personligen tycker jag att Hamnbaren är det bästa alternativet.
De andra resealternativen för att ta sig till Utö är antingen genom att åka båt från Söderby brygga i Västerhaninge, eller så tar man sig till Nynäshamn och åker båt till Ålö, och promenerar därefter till Utö (8 km landsvägspromenad). Tar man det sistnämnda alternativet kan man i stället skippa promenaden och stanna vid båtbryggan på Ålö och äta en god middag på Båtshaket.
 
Om vi håller oss till skärgården ytterligare en stund kan jag passa på att tipsa om bra restauranger även på Rånö, Nåttarö och i Nynäshamns hamn. Där finns tex Rökeriet med god mat och fin utsikt.
 
Vill man åka längre ut i Skärgården, till yttersta utposten går det bra att åka till Ankarudden och njuta av god mat och vågskvalp och doften av tång. Har man tur kanske det snart är avgångstid för en båt att åka ut till Landsort. Det är en fin upplevelse!
 
Vill man äta billigt och gott i Stockholm kan man äta hos Röda korset (Östgötagatan). Fast betydligt mysigare är det att äta en riktig wienerschnitzel på Zum Franziskaner på Skeppsbron i stockholm. Till ett helt annat pris än hos Röda korset...
 
En annan mysig plats är Fåfängan (Klockstapelsbacken, Danvikstull i Stockholm). Där blir man sittande länge efter avslutad måltid och bara njuter av skådespelet nedanför, där båtar tuffar fram och karusellerna på Gröna Lund snurrar.
 
Sen är det inte helt fel att äta på IKEA, när hungern sätter in. Bra pris, snabb leverans och god mat.
 
Och jag har tips på bra restauranger runt om i Sverige, som har passat vid motorcyeklturer eller familjeresor. Har även tips från olika resmål i olika länder. (Skagen är tex en stor favorit med många trevliga restauranger)
 
Jag skulle nog kunna räkna upp bra matställen hur länge som helst, skulle kunna ha en separat blogg som handlar bara om det (Kanske jag ska göra det...) så det får räcka så här.
 
 
Det skulle vara roligt om fler hakar på denna utmaning, som innebär att skriva ett inlägg om dagen i 100 dagar, med en given rubrik för varje dag.
Läs även Mammselens tolkningar av temat

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Ska ordna så att fina Toras café börjar servera lite smarrig mat också.

2013-03-12 @ 19:36:09
Postat av: Anna-Lena

Har du ätit överallt?
Matställena i skärgården lockar mig. det kan bli besök på något där i sommar, kanske?

Postat av: Fia

Syrran: Bra, då ska jag boka bord hos Tora snart .)
Anna-Lena: Jag har ju spritt ut mitt ätande under många år, förstås. Men jag tycker att det är mysigt att äta god mat. Tycker om att laga mat och att äta mat. Tycker om små utflykter som avrundas med mat.Tycker om att träffa vänner över en bit mat.
Om du kommer till våra trakter i sommar kan jag gärna visa dig några fina ställen!

2013-03-12 @ 21:21:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback