Utmaning dag 21: Fave talk show host

Dagens utmaning är också lite knepig. För några år sedan tittade jag ofta på David Letterman, och tyckte att han var jätterolig. De andra amerikanska talk show-värdarna har jag däremot inte tyckt så mycket om. 
Jag brukade även titta på Kristian Luuk, för jag gillar hans ironiska humor, med glimten i ögat och mycket självdistans. 
Numera har jag ingen favorit i genren, för jag tycker själva konceptet med talk shows är ganska ointressant. Det är alltid samma upplägg, och så blir det snarare så att programledarna med tiden blir ganska självupptagna och tar sig själva på för stort allvar. De går liksom på myten om sig själva, och håller de på för många år blir det nästan patetiskt när de verkar tro att de är mer intressanta än sina gäster. Men det är för övrigt en tendens som har ökat de senaste åren, det här att många journalister och tv-personer verkar längta efter egen berömmelse och uppmärksamhet i stället för att presentera personer, företeelser och händelser och bevaka kulturevenemang, nyheter och politiska händelser mm. 
Men om jag ändrar det till programledare i största allmänhet, så gillar jag Anna Hedenmo. Jag tycker att hon lyckas kombinera en trevlig och respektfull ton med tuffa och orädda frågor. Hon är oftast påläst, men har vid några tillfällen uttryckt sig lite svävande så jag har undrat hur mycket research hon egentligen har gjort då. Men oftast är hon väldigt bra och lyckas få dit intressanta gäster.
 
Fast nu kom jag på vem jag har som favorit, även om jag tittar på henne otroligt sällan numera: Ellen Degeneres! Hon är ju så rolig och glad och smittar med sin humor och sitt leende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback