Kan du bokstavera ditt namn, tack?

Jag satt och läste lite om olika berömda nobelpristagare, och läste om psykologer. Då hittade jag en artikel om psykologen som har myntat begreppet "flow"(Fast han har inte fått nobelpris) . Han heter Mihaly Csikszentmihalyi. Hans forskning handlar om lycka och kreativitet och han använder som sagt begreppet flow för att beskriva följande:

Flow är ett begrepp inom psykologi. Flow är ett psykiskt tillstånd som uppstår då en person med tillräcklig medvetenhet ägnar sig åt en verksamhet med ett definierat mål. Mihály Csíkszentmihályi är upphovsmannen till begreppet och är professor i psykologi. Han är utbildad på University of Chicago och har bland annat gett ut ett flertal böcker som "Flow", "The Evolving Self", "Creativity, and being Adolescent".

Flow kännetecknas av: Att koncentrationen intensifieras, att medvetenheten ökar och att känslan av passerande tid upphör. Efteråt upplever man en känsla av tillfredsställelse inombords.

Olika sorters flow är:

  • Kroppens (till exempel yoga, kampsport, erotik)
  • Tankens (schack, korsord och mental träning)
  • Arbetets (arbetet som hobby)

Jag tänkte omedelbart på att han måste ha ett elände när han ringer någonstans och de inte riktigt har uppfattat hans namn, så att de ber honom att bokstavera det...

Kommentarer
Postat av: Britten

oj ! Jag som ofta får stava till mitt som jag tycker lätta namn...stackars han

Svar: Ja, tänk att höra stressen i rösten hos den som ska notera namnet!
Fia

Postat av: lillsyrran

och tänk att vara den som ska hinna med att få till det som bokstaverats...inte flow...

Svar: :)
Fia

2013-03-16 @ 20:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback