Nya utmaningen nummer 9: Banan jag minns

Nu funderar jag på hur man ska tolka formuleringen av dagens utmaning. Ska man tolka det som banan (=frukt) som jag minns eller som banan (=en bana man åker på eller i)? 
Jag har inget starkt minne av någon särskild banan som jag har ätit, så jag försöker istället komma på en speciell bana. Någon isbana där jag har åkt kälke? Hmm, kommer inte på någon som är intressant att berätta om. Ridbana? Inget att berätta. 
Den bana som har satt sig mest i mitt minne var en tävlingsbana för bilar, någon tidig variant av Formel 1, kanske? Min pappa var en riktig bilentusiast och var duktig på att fixa bilar, så han var knuten till tävlingscirkusen kring Picko Troberg. En av pappas kompisar hette Gunnar Elmgren, en mycket snäll man som också var motorentusiast. Jag tror att han var motorjournalist på Teknikens Värld eller något liknande.
Hela vår familj var i alla fall i Värmland på en motorbana i Karlskoga där en stor tävling skulle gå avstapeln. Jag var kanske fem år gammal och tyckte att det var bullrigt men spännande. När bilarna åkte runt, runt på sina kontroll-och testkörningar fick jag hoppa med i en bil med Gunnar Elmgren och åka runt flera varv på tävlingsbanan. Jag minns att jag hade svart-vit-rutiga byxor (nästan samma mönster som kockar har på sina byxor - liknar startflaggan på en motortävling) och en vit plasthjälm. Jag var omåttligt stolt och i mitt huvud hade vi åkt runt i en rasande fart, men jag gissar att det var knappt krypfart med tanke på hur liten jag var.
 
 
Nu hoppas jag att fler blir sugna på att delta i Nya utmaningen med 100 förutbestämda rubriker att tolka och skriva ett inlägg om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback