Ny utmaning dag 1: Återkommande dröm

Nu blir det lite spännande att sätta igång med de nya utmaningarna. Det första uppdraget är att skriva om en återkommande dröm.
Jag har oftast väldigt svårt att komma ihåg drömmar. Precis när jag vaknar hänger drömmen kvar lite svagt, men eftersom jag är ovanligt morgonpigg så är jag oftast klarvaken och pigg på nolltid efter uppvaknandet, och då har drömmen löst upp sig och försvunnit.
Men jag har varit med om en märklig sak med återkommande drömmar. Det hände när jag var i nedre tonåren. Mina föräldrar var på en resa i Norge och de hade min lillasyster med sig, medan mina två bröder och jag var kvar hemma. Då fick mina bröder ett infall och åkte till Gotland med några kompisar.
Den andra natten när jag var ensam hemma vaknade jag av en så märklig dröm där en grupp personer stod i cirkel på en tältplats och tittade ner på en person som låg på gräset. Jag kunde höra hur de sa till varandra:
- Jag tror att vi måste åka med XX (min ena brors namn) till Visby lasarett, när han har så där ont i magen.
Personen på marken vred sig i plågor.
Jag vaknade och tyckte att drömmen var otroligt skum. Så somnade jag om och vaknade ganska snart av samma dröm en gång till. Eftersom jag sällan kommer ihåg drömmar tyckte jag att det var konstigt att komma ihåg drömmen och att drömma samma dröm två gånger. Sedan somnade jag om och allt upprepades igen. Jag vaknade av samma märkliga dröm cirka fem gånger den natten.
Det hela kändes verkligen konstigt, så jag började fundera på om jag skulle ringa till Visby lasarett och fråga om de möjligen hade fått in min bror med magsmärtor där på natten (det här var före mobiltelefonernas tid), men jag insåg att jag skulle verka galen om jag gjorde det.
Cirka ett dygn senare kom mina bröder hem från Gotland, och jag frågade givetvis om de hade haft det bra. När de svarade kan jag lova att jag fick ståpäls. De berättade nämligen att de hade satt upp sina tält på tältplatsen, men när min ena bror plötsligt fick fruktansvärda magsmärtor stod de och dividerade om de skulle ta honom till Visby lasarett....
Jag kommer i skrivande stund inte ihåg om de åkte till lasarettet eller inte, för jag har i alla år funderat över hur det kunde komma sig att jag drömde om det de var med om.
Har någon en förklaring?

Kommentarer
Postat av: irene

Mäktigt! Nej, jag har inte någon förklaring mera än att det finns mycket som vi inte begriper oss på. Telepati och tankemässig kommunikation finns - och jag accepterar det, men jag begriper det inte.

Svar: Ofta låtsas vi ju att sånt som inte går att förklara vetenskapligt "finns inte"
Fia

Postat av: Lissen

En sådan dröm som återkommer och sedan dina bröder som berättar att det är en sanndröm, jag ryser.

Mycket man inte vet och det sägs att vissa personer är mer sensibla. Något är det ju.

Har ingen förklaring ......................

Svar: Jag tycker också att det är så otroligt konstigt. Minns att jag nästan blev tom i hjärnan just då, tyckte att det var lite läskigt.
Fia

2013-06-13 @ 21:25:53
URL: http://lissento.blogg.se
Postat av: Anna-Lena

Har heller ingen förklaring. Du kanske har förmågor som du inte känner till än.

Svar: Kanske. Men jag tycker det är märkligt.
Fia

2013-06-13 @ 21:56:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback