Nya utmaningen nummer 24: Mamma/pappa försökte lära mig att...

Men oj! Mamma och pappa försökte lära mig en hel del. De försökte givetvis att lära oss fyra syskon en massa praktiska saker som hantverk av olika slag, att laga saker och kläder som gått sönder, att laga mat, att hålla det man lovar och att spela sällskapsspel och att turas om att duka/duka av och diska. Såna där vanliga föräldrasaker alltså. Min mamma försökte dessutom förtvivlat få mig att sluta att ständigt klättra i träd och fördärva mina kläder.
Men det viktigaste de lärde oss var att inte döma människor, att inte ta saker för givet och att försöka se allt från den ljusa sidan. Men nu har jag varit högtravande och skrivit sånt som man med tårdrypande ögon ska säga när man precis har blivit korad till Miss Universum (vilket jag alltså inte har blivit, jag har inte ens anmält mig ...)
 
Men pappa försökte lära mig att slå i spikar med så få slag som möjligt, och jag skulle hålla långt ut på skaftet, så att jag skulle åstadkomma hårda, imponerande slag.
Och mamma försökte lära mig fraser på tyska. Det var inte alltid så användbara fraser, utan lite tokiga saker. Jag kan inte påstå att jag har haft användning för de fraserna någon gång. Men tillfället då just de fraserna behövs kanske dyker upp när man minst anar det.

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Slå i spikar på rätt sätt, då? Har du haft användning av det?

Svar: Ja, faktiskt ganska många gånger.
Fia

Postat av: Anna Filipendula Rudbeckia

Härligt..jag ler o njuter av dina ord.

Min dotter o jag gespreschen etwas lite tysk ja himmel und geplätten så toll. Det är egentligen Hon den "lilla skärpen" (vi kallar henne så den svenska drottningen) som är en stor inspiratör.Jo för hon byter bara den lilla skärpen på sin klänning und plötlisch har hon det förändring hon tycker är genog. Sehr bra.

Svar: Hahaha!
Fia

2013-07-14 @ 11:07:38
URL: http://filipendula.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback