Utmaning dag 40: A fave hobby

Dagens utmaning är att skriva om en favorithobby. Jag har alltid tyckt om att läsa mycket, men det kanske inte kan betecknas som en hobby. 
Jag har alltid tyckt väldigt mycket om att fotografera. Tur att man kan fotografera digitalt numera. Nackdelen är att det blir mängder av bilder, men fördelen att det inte blir lika dyrt som det var förr när valet stod mellan diafilm, som var dyr i inköp, men sedan var allt betalt och klart, eller negativ film, där kostnaden för framkallning och kopiering tillkom. Jag tyckte mest om att använda diafilm, men har nu tusentals gamla diabilder sorterade i askar i förrådet. Jag har ambitionen att överföra alla bilder digitalt, men det tar ju sån tid!
Det är även roligt att pyssla och fixa med bilder. Förr tyckte jag att det var roligt att leka med bilder i mörkrummet, men numera är det ju Photoshop och Iphoto som gäller + fotoprogram på min telefon(!)
Dessutom tycker jag om att sy. Hinner alldeles för sällan, för det är så bökigt att plocka fram och plocka undan allt material, men själv skapandet är enormt roligt.
Kan promenader räknas som hobby? Jag promenerar ofta och gärna, småpromenader, långpromenader och riktiga långvandringar. Under tiden insuper jag intryck med alla sinnen, och rensar min själ.
 
Jag har aldrig provat att måla, men tror att jag skulle tycka om det. Ibland har jag funderat på att anmäla mig till en målarkurs som är en vecka i Bretagne eller nåt, för det skulle vara helt fantastiskt. Kanske jag ska göra det?
 

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Det verkat som om vi har en del gemensamt.

Svar: Har också lagt märke till det.
Fia

2013-04-02 @ 18:03:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback