Höst

Hösten kan vara grå, kall och ruggig med blåst som kyler ända in i märgen. Eller så är det som idag. I morse när jag klev upp hade någon passat på att tvätta luften alldeles ren och hängt upp den på tork på ett snöre högt upp i himlen. Där hängde den, fräscha nytvättade luften och vajade lite i vinden med en frisk doft av astrakaner och lite våt jord.
Solen strålade från en alldels blå sky, där några små ulliga tussar lekte med varandra utan minsta hot om regn. Efter en lång skön promenad i skogens lera som ställde till mina nyputsade skor var det dags att äta lunch på balkongen. Och där var så varmt att man var tvungen att klä av sig alla varma kläder och sitta med bara ett litet linne.
Dagar som den här känns det inte som att hösten är det obevekliga slutet på allt liv, utan istället känns det som att nu ska naturen bara vila lite för att orka skapa en massa nytt liv om några månader. 
Hela dagen har jag passat på att insupa ny energi och ork!

Kommentarer
Postat av: Anna ..smyger in..

Fia..förr gillade jag inte hösten..jag blev låg o kände ingen lust..now a days älskar jag hösten..allt lugnar sig..och man får tid att bara mysa..idag har det varit en underbar höstdag här..oj så härligt..vi har höstat vid våra båda hus..så nu är vi redo för vintern..:)

Postat av: lillsyrran

Härligt!

2012-10-07 @ 17:25:48
Postat av: Yvanna

Du skriver så fint, mami. Jag håller med dig, hösten kan vara så mysig. Det är liksom helt okej att burra ner sig hemma i soffan i raggsockor och kolla på film. Och äta hembakade sega chokladrutor förstås. Icke att förglömma.

2012-10-09 @ 19:51:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback