Forrest Gump

Av en händelse var jag tvungen att snabbt sysselsätta min klass för drygt en vecka sedan, så att jag kunde utföra en annan viktig arbetsuppgift samtidigt. Jag plockade fram "Forrest Gump" och hoppades att de skulle tycka att den var skapligt sevärd.
De älskade filmen, och eftersom den är ganska lång hann de inte se den färdigt vid ett och samma tillfälle, utan vi har delat upp den på fyra tillfällen. Jag tror aldrig förr att jag har lyckats hitta en film som har tilltalat alla ungar i klassen. Men när de såg på Forrest satt de som trollbundna. Jag kunde se på deras miner att de blev berörda av hans berättelser om alla roliga och otroliga saker han var med om, och den väldigt rörande kärlekshistorien till Jenny. De tyckte även att Lieutenant Dan var en fantastisk person. Jag kunde se att några torkade en tår när Forrest stod och talade med Jenny vid hennes grav, och när filmen slutade med den finstämda scenen där den vita fjädern fladdrar iväg upp mot himmelen var det alldeles knäpptyst i rummet en lång stund, medan eleverna smälte sina intryck.
Jag fick en ny dimension av filmen när jag såg den genom mina elevers ögon, och nu tycker jag att den är ännu mer fantastisk än jag tyckte tidigare. Den är ju rena rama mästerverket!

Kommentarer
Postat av: Ylva

Den är verkligen fantastisk!

2012-05-15 @ 21:34:38
Postat av: Ylva

Den är verkligen fantastisk!

2012-05-15 @ 21:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback