Marknadsföring

Den senaste tiden har jag nästan varje dag fått kommentarer på väldigt gamla inlägg. Det är oftast flera år gamla inlägg, där det plötsligt poppar upp nya kommentarer. Jag har varit misstänksam men nyfiken, så jag har klickat på namnet på den som har skrivit kommentaren. Då hamnar jag hos försäkringsbolag (som erbjuder hemförsäkringar) och banker och i några fall lite olika företag.
Det verkar som om de har googlat på vissa sökord där det finns kopplingar till deras verksamhet, och så skickar de iväg en ganska opersonlig kommentar. Ofta står det "Vilken fin blogg du har. Det märks att du gillar att skriva. Hälsa gärna på hos mig!" eller "Jag gillar din blogg! Jättesnygg layout! Kolla gärna på min layout!" och liknande. Som avsändare står det ofta ett tjejnamn med en bloggadress som ser helt normal ut. Men den bloggadressen är alltså direktlänkad till försäkringsbolaget, eller vad det nu är för företag.
Jag undrar om de har unga människor som jobbar extra med att skicka mängder av kommentarer till olika bloggar för att locka kunder. Eller har de konstruerat ett självsökande system som automatiskt googlar på vissa ord och sedan skriver oförargliga kommentarer? Eller har jag råkat hamna i något slags register?

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Märkligt. Detta har hänt mig någon gång... jag har inte ens funderat på att kolla på avsändaren.

Postat av: Anna ..tassar in..

Ja du är inte ensam..jag blir lite småarg på sådant.

2012-03-21 @ 22:23:02
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: lillsyrran

Tipsade några kollegor om det där ofoget.

2012-03-22 @ 17:59:52
Postat av: Mia

Samma här, Fia....numera klickar jag bara bort de kommentarerna. En aning irriterande tycker jag att det är...

Men idag är det lördag och då är vi glada ändå! =)))

Ha en fin dag, kram!

2012-03-24 @ 07:55:45
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: Erik Semlan

Det händer mig också!

Jag brukar ta bort dessa kommentarer, de tillför ju inget.

Jag har funderat en del över dessa kommentarer, ungefär som du. Antar att det görs med viss automatik, med tanke på de ganska "fåniga" kommentarerna.

Jag kollade med blogg.se och de menade att det inte var farligt. Jag undrar...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback