Saker

De senaste åren har jag haft alldeles för många avsked och dödsfall och flyttar i min omgivning. Jag har sorterat alldeles för många dödsbon och röjt i för många förråd. Det har många gånger gjort väldigt ont i hjärtat att stå och sortera och kasta någon annans ägodelar, speciellt när det är en människa man har stått nära.
Det har gjort att jag själv har velat göra mig av med massor av saker. Jag har märkt att mina barn har blivit lite sårade när jag har överlämnat foton och teckningar och små pysselsaker de har tillverkat, men jag har gjort så för att bespara dem den jobbiga upplevelsen att stå där och vara ledsna och sentimentala och välja vad som ska sparas och vad som ska kastas.
Det är så lätt att plocka undan saker man inte använder i lådor och ställa dem i förråd. Sedan kan lådorna stå där år efter år, och man släpar med sig lådorna när man flyttar, men man använder aldrig prylarna i lådorna. Nu ska jag försöka bli lite mindre sentimental och bara spara saker jag verkligen behöver. Hur ser det ut i era förråd? Har ni också en massa onödiga saker som ligger och tar plats?

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Väl beskrivet. All denna ballast, som ofta är onödig. Kartonger som följt med i åratal och förblivit oöppnade. När man väl tar itu med dem och röjer är det en befriande känsla.

2012-06-21 @ 22:23:12
Postat av: ejmis

Jag känner igen det där. Nu när min bror dog fick jag ett kraftigt behov av att röja. En av mina kompisar berättade att hennes kurator sagt att det ofta hör till i sorgearbetet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback