Midsommarfirandet, eller När livet är som i reklamen för Pripps Blå

Förra året var det ett helt osannolikt djurliv på midsommaraftonens nattpromenad. Då slog gäddor i vassen, en uggla fladdrade förbi precis framför oss på skogsstigen, flera rådjursflockar stod lugnt och betade, några stora rovfåglar slog sina lovar och en stor flock vildsvin dundrade fram på fältet nedanför min syrras stuga.
I år var det lugnt i skogen. Inga ugglor, fladdermöss eller vildsvin syntes till, även om ugglorna hoade på avstånd. Två hästar stod i en hage och kom fram för att bli klappade på mulen. Ett par fiskar visade sig med ett plaskande nere vid stranden och några rådjur skymtade långt borta på ett fält, och är knappt skönjbara på de suddiga bilder jag tog i mörkret. Annars var allt lugnt och stilla. På avstånd hördes skrål och musik från en fest. Ljudet dansade fram på vattnet.
Solen som strålade under dagen gömde sig bakom några gråa luddiga moln, och gjorde oss osäkra på om vi skulle äta inomhus eller utomhus, men eftersom det äntligen är sommar vann utomhusalternativet. Varma filtar är en fantastisk uppfinning.
Efter smarrig mat blev det en liten brännbollsmatch, där vi ändrade reglerna under spelets gång, för att det skulle funka bättre med de aktuella lagen och den lite knöliga brännbollsplanen. Så skönt med midsommar!!
 

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Så kul att ni var där!

2012-06-24 @ 20:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback