Jobbintervju

De sökte no-lärare på en skola som ligger så till att det skulle minska min dagliga restid oerhört mycket. Det är en skola som jag gärna skulle jobba på av många olika skäl. Jag blev ombedd att komma på personligt besök så vi bestämde tid och jag försökte hitta kläder som skulle vara prydliga men inte framstå som alltför uppklädda. Det fick inte heller sticka ut för mycket eller vara tråkigt och alldagligt, det måste ju vara lite kul utan att verka tillgjort. 
Efter lite tvekande i garderoben kammade jag slutligen igenom håret och satte på mig en alldeles vanlig klänning och gav mig iväg.
På skolan möttes jag av en mycket förvirrad person som först for omkring och i gäll, stressad ton upprepade: "Var har jag lagt mina mappar? Var är mina mappar?". När hon hade rafsat i en jättehög på sitt bord fick hon tag i ett par plastmappar och så satte vi oss i ett litet konferensrum. Vi slog oss ner på varsin stol och så bredde hon ut mapparna framför sig och sa:
"Jaha, berätta lite om dig själv!"
Det kändes väldigt konstigt för jag visste absolut inte vad hon ville veta om mig. Jag visste inte om hon ville ha information om min utbildning, mitt sätt att jobba, min syn på pedagogik eller lite mer personligt och privat, så jag försökte på ett kortfattat sätt få med lite av varje. Därefter kom vi in på hur vi har arbetat med elever med olika typer av problem - och då började hon anteckna med stor iver! Så ställde hon nya frågor om nya scenarier och hur man skulle tackla det. Hela tiden antecknade hon, och det kändes inte längre som om vi pratade om ett kommande jobb, utan det kändes som om hon samlade tips för att lösa olika problem på sin skola.
Lite då och då sa hon: "Det här är jätteintressant" samtidgt som hon skrev ned en massa saker på sitt block. Därefter plockade hon upp några papper ur sina mappar, och då visade det sig vara helt andra tjänster än de som gällde från början. Det var visserligen ma/no-tjänster, men inte de som vi skulle tala om. 
Vi tittade på tjänsterna och hon var beredd att göra förändringar och förflyttningar för att tjänsterna skulle bli attraktiva. 
Efter ett tag kände vi oss ganska klara med vårt intervjuande, och då berättade hon att hon precis skulle gå på semester, så de skulle titta på tjänsterna den 6 augusti igen.
Märkligt hur man kan ha så dålig framförhållning så att man inte har löst personalfrågan innan man går på semester när det handlar om att man ska ersätta en person som går i pension!
 

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Hon hade mappar... Det där känner jag igen.

2012-06-30 @ 17:51:48
Postat av: Hanna

Ojojoj, men jag har varit med om alla möjliga varianter när det gäller jobbintervjuer och anställningar. Framförhållning verkar vara alla organisationers stora problem när det gäller anställningar. Generellt. Men det är spännande med nytt jobb. Alltid kul att komma på intervju.

Postat av: Lillemor Johansson

Mycket märkligt beteende.....ja hon tog åt sig av dina kunskaper i alla fall:)) Kram vännen

2012-07-01 @ 21:17:23
Postat av: Tompa

Du vet väl att pension kan komma rätt plötsligt, i alla fall om man inte öppnar de oranga kuverten.

2012-07-01 @ 23:01:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback