Aung San Suu Kyi

Det finns människor som är så modiga och ädla att de verkar tillhöra en annan art. Aung San Suu Kyi är en sån människa. Hon sattes i husarrest i Burma 1989 och hölls isolerad från sin familj, men hon gav aldrig upp. Hennes man drabbades av cancer och dog medan hon satt i fångenskap. Hon har tilldelats både Nobels fredspris och Olof Palme-priset och hon har orkat fortsätta kämpa för Burma.
Nu har hon varit i Oslo för att hålla sitt tacktal för Nobelpriset (drygt 20 år efter att hon tilldelades det, och då hennes man och söner fick ta emot det, eftersom hon satt i husarrest). I samband med den resan hölls även en hederskonsert för henne i Dublin, och jag har läst flera gripande reportage om hur otroligt speciellt det var under den ceremonin. Ett omtalat inslag var när Martin Hayes trollade på sin fiol.
 

Kommentarer
Postat av: Socrate

Hallå.
Himla bra skrivet om en människa som betyder/betytt oerhört mycket för sitt land, folk och faktiskt för alla människor. Vi har i henne en förebild inte många kan mäta sig med i självuppoffring och kamp. En hel del likt finner man dock i Nelson Mandela och ett fåtal andra.
Tro det eller ej men jag har börjat vakna till lite efter långt uppehåll och skrivit lite igen.
Får se om det tar fart eller blir mer sporadiskt men kul att få va med igen.

Ha det bäst säger vännen Socrate


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback