With a little help from my friends...

Min syster ville att jag skulle vidarebefordra den här frågan med en förhoppning att någon med goda växtkunskaper kan svara.
Syrran köpte en palm för cirka 30 år sedan, Den har fått flytta med henne ett antal gånger, och har ibland sett lite risig ut och vid andra tillfällen har den varit piggare. Den senaste tiden har den sett ganska tråkig ut,och den stod i vägen, så hon bestämde sig för att kasta den. Det var dock lite stressigt när hon skulle ge sig iväg på semester, så växten föpassades ut på den inglasade balkongen. När hon kom hem från semstern och öppnade dörren möttes hon av en ovan doft. Efter lite sökande nosade hon sig fram till doftkällan, och det visade sig vara den gamla palmen på balkongen. Den stod i blom, för första gången sedan syrran köpte den!
Nu undrar hon om blomsterprakten innebär att blomman plötsligt mår jättebra, eller om det är ett slags "sista ryck" innan den vissnar och dör?
 
 
 
Vad tror ni? Har den mötte ny vår, eller är den på gång att lägga av?
 
 
 
 
 
Ah! Kunde inte låta bli, för rubriken inspirerade mig!

Kommentarer
Postat av: Anna susar in

Noop jag tror inte den vill dö..det är säkert temperaturen som passar..som gör att den mår bra..Bambu däremot blommar o dör

Svar: Tack för svar! Hoppas att du har rätt! Det kan vara svårt för syrran att fortsätta ha den höga temperaturen när sommarvärmen har försvunnit.
Fia

Postat av: Anna-Lena

Tror också att den trivs alldeles förträffligt.
Den kanske också behövde lite miljöombyte...

Svar: Ja, hoppas att den kommer att fortsätta att trivas. Lite konstigt att den plötsligt efter så många år började blomma!
Fia

2012-07-31 @ 15:29:34
URL: http://mammselen.blogg.se
Postat av: Lillemor Johansson

Känner hur gott dem doftar:)) Jo lite tropisk värme gör susen Kram vännen

Svar: Det värsta är att tropikvärmen tar slut nu!
Fia

2012-07-31 @ 18:58:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback