Koldioxid

Det dyker med jämna mellanrum upp forskare som hävdar att debatten om koldioxidhotet (läs artikel av Tege Tornvall i Newsmill) är överdriven. De är ofta pålästa och kommer med imponerande argument. Men alla som försöker negligera hotet genom att hänvisa till tidigare svängningar i klimatet verkar glömma hur otroligt snabbt temperaturförändringen går nu. De senaste årens stora naturkatstrofer av olika slag gör det svårt att blunda för sambandet mellan vår livsstil och de allt kraftigare och våldsamma reaktionerna på jorden.
Jag vet att många vill avfärda Al Gores "En obekväm sanning" som förvrängd propaganda, men den är minst sagt omskakande.
Det vore ju himla bra om de som tvivlar på skrämselpropagandan har rätt, att det inte alls är ett allvarligt läge på jorden. Jag skulle vara glad om det är de som har rätt.
Men tänk om det är de som varnar för alla tecken på att vi fördärvar vår egen planet som har rätt? Vad gör vi då? När ska vi ta varningarna på allvar? I tid eller när det är för sent?

Kommentarer
Postat av: Anna ..tassar in..

Ja vad ska man tro på..inte vet jag..men helt klart är att vi lever ett liv som ingen gjort förut..scary är bara förnamnet..
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback