Recept på smarrig mat
Köttfärsomelett i ugn
Ingredienser:
Fyllning: 400 g köttfärs
salt o vitpeppar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan
Botten: 4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
Täcke: 2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
10 st cocktailtomater
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpuren och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225 grader.
4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, creme fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade cocktailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den har fått lite färg.
Mycket gott och ganska enkelt att göra!!
Kommentarer
Postat av: frktjatlund
Tack för tipset! Jag har 1 kg köttfärs i kylen, som väntar på att gå åt.
Postat av: Lillemor Johansson
Det lät smarrigt och va bra att det är lågkolhydratkost...det äter jag nämligen....tack för tipset! kram
Postat av: lillsyrran
NKFC (neverkesofanclub) kräver något nytt på sidan!
Kram!
Trackback