Monster i huset

Jag köpte i våras en köttätande växt, dvs en växt som äter insekter. Den ser så fredlig ut så jag var lite nyfiken på hur den skulle bära sig åt för att sluka sin föda.  
Själva växten var liten och ynklig när jag köpte den, och den stod i en trång liten kruka. På skötselanvisningen står det att man inte får ge växten näring. Jag tyckte i alla fall synd om den som stod så trångt och eländigt, så jag gick till ett kärr och hämtade vitmossa som jag puttade ner i en större kruka, och där fick växten sin nya bostad. Det har varit en ganska insektsfri sommar, så växten har inte kunnat visa sina färdigheter. Vid några tillfällen har den fått en ihjälslagen fluga eller mygga, och efter någon dag djupt nere i den krökta tratten försvinner djuret spårlöst.
För två dagar sedan förirrade sig en geting ner i tratten. Den kämpade som en besatt för att ta sig därifrån. Växten har tydligen en djävulsk strategi för att ta död på sina offer, för getingen kunde inte flyga ut från tratten. Antagligen är det något kladdigt som utsöndras inne i tratten, så det stackars djuret halkar och får inget fäste, samtidigt som det inte fungerar att flyga. Däremot dör det inte i första taget. I ett par dagar låg getingen kvar och visade livstecken, fångad i den monstruösa växtens gap.
Ganska märkligt att en så färglös och till synes harmlös växt är så farlig för Sveriges farligaste djur!!
 

Kommentarer
Postat av: Anna ..tassar in..

Jag läser med stora ögon och slukar din historia om din monsterväxt..jag älskar när du berättar för mig..himmel så intressant..jag är helt benägen nu känner jag att nästa gång jag ser ett sådan litet monster i butik ..ja då bär jag med mig det hem. Getingarna kan gott ligga där o smaka på sin egen medicin..jag är tokallergisk mot dessa asätare..

Postat av: lillsyrran

Vilken sadistblomma!

2012-08-26 @ 22:00:19
Postat av: Annelie

Alltså, jag gillar inte getingar. Men är alldeles för blödig för att låta något annat än blomflugor och mygg dö. Du är av tuffare skinn, ser jag ;-)

2012-08-27 @ 14:49:59
URL: http://anneliehansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback