Är jag kanske lite argsint?

I det här området där jag bor fuskas det tråkigt nog väldigt mycket med biljetter till både bussar och tunnelbanan. Jag vet inte hur många gånger jag har hört busschaufförer be passagerare att gå av bussen eller sluta fuska med falska sms-biljetter, och på tunnelbanan finns det lite olika sätt att smita in utan att betala.
När det är spärrar i form av grindar sticker folk helt enkelt in foten på insidan så att grinden ska öppnas, eftersom den är konstruerad för att släppa ut utpasserande resenärer när ljusstrålen bryts. På en del ställen har grindarna bytts ut mot stora, heltäckande glasdörrar som glider år sidan när man lägger sin biljett på en magnetisk platta. Då har många kommit på att de kan "ta rygg" på en inpasserande, så att de slinker in tillsammans med en som har visat upp sin biljett.
Idag hade jag varit och handlat lite och skulle ta tunnelbanan hem igen. När jag skulle gå in genom spärren märkte jag att det stod ett gäng killar och väntade på att få smita in samtidigt med mig utan att betala. Då brann det till i mig, och jag stannade precis intill spärren.
- Tänk inte ens tanken! sa jag och kände hur fruktansvärt arg jag blev över detta ständiga fuskande. Ni får ta mig f-- betala för era biljetter som alla andra. Ni får absolut inte snylta på min biljett!!!
Sen stod vi där och mätte varandra som boxare i en boxningsring. Jag hade min ringhörna, och fem tvåmeterskillar som såg ut att vara basketspelare i Harlem i den andra. De såg otroligt förvånade ut, och jag kokade av ilska.
- Håll er borta från mig, sa jag och höll noga koll på dem medan jag passerade på ett legalt sätt borta vid spärrvakten.
Precis när jag hade passerat genom spärren lyckades killarna smita in genom en av glasdörrarna samtidigt som en annan passagerare gick ut, och så skrattade de triumferande mot mig. Men det rörde mig inte i ryggen. Jag hade i alla fall sagt vad jag tyckte och de hade inte lyckats snylta på min biljett.
Sen får jag väl erkänna att jag var lite skakis efteråt och var rädd för att bli nedslagen på någon illa upplyst plats.

Kommentarer
Postat av: Lois

Väl rutet! Avskyr freeloaders. Det är de som gör det smärtsamt dyrt att åka kommunalt.

2011-11-14 @ 19:40:45
Postat av: Medved

Aja baja känner igen humört..

2011-11-14 @ 21:03:54
Postat av: lillsyrran

Bra jobbat, om alla håller tyst får vi ett samhälle vi inte vill ha.

2011-11-15 @ 10:03:42
Postat av: frktjatlund

All heder åt dig! Jag vet inte om jag varit lika modig. Själv nyttjar jag spärrvakt och åkremsa.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback