Bill Frakes

I dag har jag varit på ett fotojippo arrangerat av Nikon. Vi fick lyssna på Bill Frakes och titta på hans fantastiska bilder och bildspel. Han är fotograf på Sports Illustrated och han har förmåga att fånga ögonblicken som förmedlar intensitet, koncentration och mängder av känslor.
Det har tyvärr inte gått att lägga in klipp från YouTube på bloggen de senaste dagarna, men här kommer en länk till en mycket fin film av Bill Frakes:  http://www.youtube.com/watch?v=Nr4yXfkBAtw
Det är otroligt inspirerande att titta och lyssna på Frakes. Jag såg/hörde honom för cirka ett år sedan, och det var lika inspirerande även den gången.
Det är otroligt att tekniken utvecklas så snabbt att proffsfotograferna knappt använder filmkameror längre. För att snabbt förmedla sina bilder/filmsekvenser använder de systemkameror som har inspelningsfunktion för HD-film. I kombination med Ipad betyder det att de kan filma en händelse som ligger ute på nätet efter några minuter. På stora idrottsevenemang har de inte tillstånd att sända film samtidigt som direktsändningen pågår, och de får inte heller filma evenemanget, men de kan fotografera med så tät frekvens mellan bilderna att det i stort sett blir en sammanhängande film av det hela, och så kan de skicka iväg det några minuter efter avslutad match/ avslutad direktsändning. Och då är det fullt möjligt att de har hunnit göra en snabb redigering.
När de producerar lite mer omfattande foto/filmproduktioner kan de ha Ipad eller en liten dator för att redigera materialet, och efter några timmar är de färdiga med ett arbete som skulle ha tagit veckor att framställa med "den gamla tekniken".
Den nya tekniken sprider till och med information snabbare över hela jorden än skvallret sprids i en liten småstad!

Kommentarer
Postat av: Erik "Semlan"

Kan tänka mig att det var en rolig föreläsning. Jaha, så med en Nikon systemkamera får man dylika erbjudanden?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback