Sex i sömnen?

Jag önskar att jag hade goda kunskaper i juridik, så att jag kunde förstå hur en man kunde frias från våldtäkt för att han påstod att han gjorde det i sömnen. Läs om det här . Jag hörde talas om ett fall för några år sedan där en man friades från våldtäktsanklagelse på sin styvdotter, för att han påstod att han gjorde det i sömnen.
Det låter så galet att kunna frias från övergrepp så lättvindligt. Jag hoppas verkligen att det råkar vara skickliga advokater som har hittat ett kryphål i lagen, för det vore skrämmande om våra lagstiftare har tänkt sig att övergrepp som begås i sömnen inte ska få några påföljder. Det känn sju inte så tryggt om vi har lagar som leder till direkt löjliga domslut.

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Åh fy! Måtte nästa instans döma på annat sätt.

2011-03-01 @ 18:02:08
Postat av: Hanna

Motbjudande. Icke mindre.

Postat av: Hanna

Vad händer om man mördar i sömnen? Eller sömngående?

2011-03-01 @ 20:39:35
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: Fia

syrran: Ja, men vågar man tro det?

Hanna: Just så tänkte jag också. Är det själva sömnfasen som gör att man inte är ansvarig för sina handlingar? Och som sagt, kan det gälla vilket brott som helst? Det enda som krävs är en skicklig advokat som hävdar att det inte går att bevisa att man var vaken när brottet begicks, och automatiskt kan man inte ställas till svars.

2011-03-02 @ 08:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback