Sarahs nyckel

Jag var på bio igår och såg en belgisk (franskt/engelskt tal) film. Den var så gripande och fantastisk att jag nästan inte kunde andas ibland och jag grät så det skvalade vissa stunder. Jag skulle skriva här och lämna en uppmaning till alla att ni helt enkelt måste gå och se filmen, och för att få lite mer fakta letade jag efter bra länkar att lägga in i inlägget.
När jag läste de olika recensionerna såg jag att filmen har fått halvljummen kritik och påstås vara "banal", "förutsägbar" mm. Jag håller absolut inte med, men jag är ju bara en amatörtyckare långt ifrån de cyniska recensenternas skrivbord. Jag vet inte om jag ska tro på proffstyckarnas omdömen längre, för jag tycker att de ofta har som sport att skriva negativa, sänkande och cyniska recensioner. Ibland får jag för mig att de är rädda för att framstå som okunniga och obildade, och därför är det enklare att bara såga det mesta.
Om ni i stället vill tro på en vanlig, lättrörd och ganska blödig kvinna så är mitt omdöme att det är en mycket sevärd film, där man nästan mår illa av brutaliteten i vissa scener och så gråter man som sagt floder när det visar sig att det finns goda och modiga människor mitt i allt det hemska. Det är ingen förutsägbar film med de vanliga schablonerna (tycker jag , alltså, men jag är ju ingen snobbrecensent, som sagt) utan man sitter med en knut i magen och undrar hur det ska gå.
Här kommer några av recensionerna:
http://www.svd.se/kulturnoje/film/bio/elande-i-overflod_5829677.svd
http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/sarahs-nyckel
http://www.moviezine.se/film/sarahs-nyckel
http://se.filmtrailer.com/cinema/newest-30/5514/Sarahs+nyckel+bio+film+trailer.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback