Smarrigt värre!

Wokad sötstark lövbiff med sockerärtor
4 port
400 g lövbiff (eller biff)
0,5 dl soja
0,5 dl farinsocker (eller honung)
3 msk vitvinsvinäger
3 msk ingefära, färsk hackad
1 st vitlöksklyfta, pressad
2 msk vetemjöl
rapsolja, att steka i
100 g sockerärtor
2 st salladslökar, skivade
1 st röd chilifrukt, skivad
Tillagning:
1. Strimla lövbiffen tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden noga i en skål och lägg i köttstrimlorna. Rör runt så att marinaden täcker allt.
2. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att den är riktigt het) o släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg o lägg dem sedan i en skål.
3. Pannan ska fortfarande vara riktigt het när du skakar av lövbiffen o steker i omgångar. Spara marinaden! Släng med salladslök o chili i varje omgång.
4. När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna igen. Häll på resterande marinad o låt allt puttra en minut.
5. Servera direkt med nykokt jasminris.
Mycket snabbt och enkelt att laga och jättegott!

Kommentarer
Postat av: Anna ..dansar in

Mums..nu blir jag tokhungrig..vilken tur att jag har en rotsaksgratäng i ugnen.. :) men du ska jag prova ditt recept imorgon..

Postat av: Erik "Semlan"

Smarrigt! Bra tips! Brukar själv göra något liknande med lövbiff. :-) Igår blev det biff bourgogne med högrev som kött. Betydligt billigare och inte dumt alls, ja köttet alltså. Perfekt, det rödvin som inte gick i grytan drack vi upp till maten. ;-)

Snart träffa kompis och ta en fotograferingspromenad på någon av stadens malmar i det härliga vädret.

Må så gott Fia.

2011-04-17 @ 11:40:39
URL: http://erik56.blogg.se/
Postat av: Annelie

Ser bra ut! Sparar och prövar nån dag.

2011-04-19 @ 14:50:47
URL: http://anneliehansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback