Otur

I dag skulle en kollega och jag inventera vårt kemiförråd och rensa bort onödiga eller gamla kemikalier. Till vår fasa hittade vi en rejäl burk med kvicksilver, som säkert har stått sedan sjutttiotalet, så vi har kontaktat renhållningsverket som får komma och hämta vårt kvicksilver och våra övriga rävgifter.
När vi fortsatte vårt arbete råkade jag av en olyckshändelse dra in ett djupt andetag över en flaska med koncentrerad ammoniak, och det kändes som om någon slog till mig hårt. Först kunde jag inte andas alls, utan hyperventilerade och höll på att tuppa av. Som tur var lyckades jag skruva på korken på flaskan och sedan skyndade jag mig med hjälp av min kollega ut genom en altandörr vi har i vår lokal, och där stod jag och försökte få frisk luft i lungorna.
Med knallrött ansikte, sprutande tårar, rinnande snor och flämtande andhämtning försökte jag väsande kolla med Södersjukhuset hur jag skulle hantera situationen. Där ställde de en massa frågor som jag besvarade med min nya hesa, väsande, beslöjade röst. Eftersom jag inte hade svåra hostattacker slapp jag åka till akuten, så jag drack en massa vatten och sköljde de rödmosiga ögonen med iskallt vatten och sedan gick jag till tåget och åkte hem. Risken är att eftersom ammoniak är lungskadande kan det orsaka vätskefyllda lungor.
Nuläget är att ögonen ser ut som vanligt, men  det svider rejält i halsen och det gör lite ont i lungorna. Hela kvällen har jag haft ett extremt bra luktsinne, förmodligen beror det på den brutala rensningen av luftvägarna. 

Just nu vet jag inte om jag bara tycker synd om mig själv eller om jag verkligen har ont i lungorna.

Kommentarer
Postat av: Erik "Semlan"

Vilket otäckt äventyr. Ammoniak är säkert inte skoj att andas in. Att ha svårt få luft är verkligen inte heller någon rolig erfarenhet. Har varit med om några dylika äventyr, men just ammoniak har jag klarat mig ifrån. ;-) Allt är knäcke, även första.

Postat av: Ally

men usch vad läskigt! du får vara försiktig...

2010-09-14 @ 08:23:05
URL: http://alexitas.se
Postat av: Annelie

Åh fy, jag använde nåt liknande ammoniakmedel för att rensa avlopp. Trots att jag höll andan och sprang ut ur rummet så fort jag hade spolat ner det i avloppet, så hann det reta till hosta.

2010-09-14 @ 09:47:52
URL: http://anneliehansson.blogg.se/
Postat av: Daniel

Ush så obehagligt!!! Drick mycket vätska å vila, det ska nog gå över!

2010-09-14 @ 10:41:13
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Redan vid inventera kemiförråd kände jag mig orolig. Det här är anledningen till att jag inte gillade kemi i skolan. Fy! Hoppas du känner dig bättre och stay away från ammoniaken!

2010-09-14 @ 20:46:26
URL: http://hannasplats.blogg.se/
Postat av: lillsyrran

Kära syster! Har du repat dig helt nu?

2010-09-16 @ 11:59:27
Postat av: Annelie

Hoppas lungorna är bättre så du kan skriva snart igen :-)

2010-09-16 @ 12:39:53
URL: http://anneliehansson.blogg.se/
Postat av: IRis

Hejhej. Kikar in =)

2010-09-16 @ 12:53:09
URL: http://justiris.blogg.se/
Postat av: Lucas

Anmäl dig till veckans blogg om du känner för det :D

2010-09-16 @ 13:17:54
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Postat av: Ester

Men herregud vad läskigt!

Var rädd om dig!

2010-09-22 @ 20:38:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback