Dagens middagstips

Jag har inte renodlat temat på den här bloggen, så innehållet kan variera kraftigt. Idag blir det ett matnyttigt inlägg.

När man kommer hem och är vrålhungrig gäller det att snabbt hitta på en lämplig maträtt och att nästan lika snabbt tillaga den. Idag blev det mat enligt Kajsa Warg-principen (man tager vad man haver)

Crevette mercredi a´ la enseignant fatigué (onsdagsräka a´ la trött lärare)

Fräs lite hackad rödlök i en god olivolja. Pytsa i en hackad vitlöksklyfta och vispa runt lite till. Tillsätt en hackad färsk tomat + några hackade soltorkade tomater (så att lite av den goda inläggningsvätskan = smarrig olja kommer med i röran)
Tillsätt därefter fint skuren paprika, lite majs och små broccolibuketter och låt det bli varmt. (Koka samtidigt trefärgad färsk pasta.) Häll ner önskad mängd skalade räkor i blandningen och låt det puttra.
Krydda med favoritkryddor (för dagen valde jag flingsalt, svartpeppar från kvarn, curry, en knivsudd farinsocker mm)
Häll ihop röran med den kokta pastan och ät med ett gott bröd.

På en onsdag passar det med friskt, gott vatten som är smaksatt med lite lime. Till helgen kan man lyxa till det med etanoldrycker av något slag. (Ni vet den där sorten som ser ut som en hund med hydroxylsvans...)

Efter maten passar det bra med en kopp cappuccino och en kladdkakekex, samt avslutningsvis en gudomligt god nektarin, alldeles perfekt med spröd frasighet samtidigt som smaken är saftig och god, och fruktköttet lätt lossnar från kärnan.

Mycket gott!

Nu kanske det är några som är deppiga för att ni redan har hunnit äta idag, men jag är övertygad om att maträtten passar lika bra i morgon, men då heter den givetvis "Crevette jeudi a´ la enseignant fatigué."

Rätt ska vara rätt :)
 


Kommentarer
Postat av: Anna ..

Bara namnet får mig att spinna..jag nappar direkt..och tar väl den med torsdag då..)

Postat av: Ester

Det var stiligt och låter jättegott!

2010-09-02 @ 07:37:08
Postat av: Annelie

Bloggteman är löjligt, fram för mångfald :-D

2010-09-02 @ 14:44:22
URL: http://anneliehansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback