Bio - "I himlen finns inga känslor"

Salongen var till bristningsgränsen fylld av skolpersonal som under reklamfilmerna pratade som bara skolpersonal kan göra. Det var en blandning av skojfriska skämt, kvardröjande jobbrelaterade samtal och allmänt ytligt babbel där vi satt och mumsade på våra jättelådor med popcorn.
Så började filmen och det blev knäpptyst. Inte på grund av god uppfostran och gott uppförande utan på grund av att filmen var fängslande redan från start. Det var fantastiskt att inse vilka konsekvenser det blir i tillvaron av en aspergerdiagnos. Bill Skarsgård och de övriga skådespelarna lyckades skapa personligheter som kändes levande och äkta utan att vara schabloner. Den teknik som förekom för att förtydliga huvudpersonens uppfattning om världen var humoristisk och uppfriskande.
Läs recensionen från Svd här
Jag tyckte mycket om den här filmen. Den var både rolig och rörande och lyckades beskriva ett så pass komplicerat ämne på ett underhållande sätt utan att det blev ytligt eller flamsigt.
Det här är en film som jag varmt kan rekommendera till alla biosugna.

Kommentarer
Postat av: Annelie

Min dotter var och såg den med skolan häromdan. Kanske ni satt där samtidigt :-)

Postat av: Anna-Lena

Tack för tipset. Det var länge sedan jag var på bio. Kanske dags att gå nu.

2010-10-23 @ 09:52:45
Postat av: Anna tassar in

Ja men du så trevligt och när en stor massa människor samlas då blir det gärna ett öronbedövande ljud..så härligt och berikande att få vara en del av det ljudet :) och sedan filmen som fängslar..perfekt Fia..härligt..härligt..Ha en go lördag nu Fialotta..

2010-10-23 @ 10:28:26
URL: http://filipendula.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback