Snälla, snälla...

Jag har ätit löjligt många pepparkakor, men jag tror inte att jag har blivit snällare ändå.
Apropå snälla, snälla så var jag med min klass på en tv-inspelning i förra veckan. Det är ett kommande barnprogram som heter "Den flygande mattan" och det är ett allsångsprogram för barn. Det var Sara
("Silver-Sara"?) som var programledare, och gästartister var Caroline af Ugglas och den lille killen Frans, som sjöng om Zlatan.
Mina elever i sexan hade lite olika beteende. Några hoppade och sjöng med, och ett par fick till och med sjunga lite i micken, medan de lite mer hormonstinna stod i bakre raden och himlade med ögonen och tyckte att allt var PINSAMT! De höll på att dö av skam när kompisarna dansade med i "La Ketchup song". Jag hade några elever som tyckte att det var fantastiskt att få se Caroline af Ugglas på riktigt, och några andra var fullständigt uppslukade av Frans. En tjej i min klass påstår att hon har fått hans telefonnummer och att han har skickat romantiska sms till henne. Jag tror att vi får ta det med en nypa salt...
En av de dominerande, hormonstinna tjejerna stod så långt bak från scenen som hon kunde komma, och när några av hennes kompisar levde sig in i musiken och började skutta med och försöka hamna i kameran eller vid mikrofonen fick de en sträng blick av henne. Hon markerade tydligt att uppförandet var barnsligt och olämpligt. Går man i sexan ska man inte vara glad och tramsig! Då ska man undvika alla pinsamma sånger, alla töntiga kläder och alla fåniga barnsliga lekar. :)
Och om det nu är någon som undrar om mina kollegor och jag kommer att synas i rutan så är svaret nej. Alla vuxna blev placerade på åhörarbänkar i en nedsläckt del av studion långt från allt vad kameror och stjärnglans heter. Vi fick minsann inga sms av Frans!

Kommentarer
Postat av: soffie

va roligt att va me di det programmet,

hihi va härliga de är i den åldern å ibland INTE:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback