Rent mjöl i påsen

Jag har precis varit ute och åkt tunnelbana. När jag klev på vagnen reagerade jag över att det var så otroligt många kontrollanter och Securitasvakter ombord. Så fort tåget började rulla satte de igång med en massiv biljettkontroll, och jag trodde i min enfald att det skulle vara högst någon enstaka som hade fuskat med biljetten. Men hej vad jag bedrog mig!
Det var massor av folk som visade sig sakna biljett (dvs de hade smitit in genom spärrarna tätt bakom någon annan, så att de slapp dra någon biljett för att öppna grinden, eller så hade de stuckit in foten genom spärren, så att "utgångsfunktionen" aktiverades så att de kunde komma ner till spåret) och andra hade fuskat på olika sätt. Det var många som hade en biljett med reducerat pris, eller så hade de en biljett som inte gällde den aktuella zonen. Det fanns massor av olika bortförklaringar och mutförsök.
En kvinna som satt mitt emot mig ertappades med en biljett med reducerat pris. Kontrollanten påpekade det för henne och då slog hon ut med armarna och sa att hon inte förstod svenska (trots att hon ett par minuter tidigare hade suttit och samtalat med sin väninna strax bredvid). Sedan sa hon att hon hade varit i Sverige bara en månad, därefter hade hon varit i Sverige tre månader, Pressbyrån hade lurat henne när det gällde biljetten, hon förstod inte vad de menade när hon skulle visa legitimation mm mm.
Till slut visade hon legitimation och hon frågade kontrollanten om han kunde tala engelska. Han började då förklara allt för henne på engelska, men han övergick efter en kort stund till svenska, och hon tänkte nog inte på det, för hon förstod fortfarande vad han sa....
Det skrevs ut en massa böteslappar bara i min tunnelbanevagn, och om kontrollen fortsatte på samma sätt genom hela tåget tror jag nog att de drog in sina löner med råge, trots att de var så många.

Kommentarer
Postat av: Annelie

Pinsamt när ertappningens stund är inne för folk :-D

Postat av: Anna-Lena

Bra, tycker jag. Fler så´na kontroller.

2010-11-03 @ 20:36:21
Postat av: LissenTo

Dumt med bortförklaringar, ännu pinsammare.

2010-11-03 @ 22:41:17
URL: http://lissento.blogg.
Postat av: carolina

Bra med koll ibland....fuskarna ska allt känna sig lite nervösa! Vilken tjusig header......duktig dotter du har och härligt med bilder som ger 'bilder'.

2010-11-04 @ 06:44:09
URL: http://nilspersgarden.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback