Petra von Kants bittra tårar

Pia Johansson var verkligen duktig i rollen som Petra von Kant. Hon uttryckte alla tänkbara känslor från arrogans, översitteri, dryghet, beräkning, glädje, avundsjuka, kärlek, upphetsning, besvikelse, övergivenhet, sorg, utsatthet, bitterhet, sårbarhet och ensamhet. Det var en ganska stark föreställning med en knäpptyst publik (fast det var fullsatt till sista plats) som levde med i stackars Petras sorgliga kärlekssaga.
Petra blev blixtförälskad och försökte manipulera en ung, vacker kvinna med löfte om en karriär som modell, för att få kontroll över henne. Det visade sig att den unga kvinnan var lika beräknande och utnyttjade Petra för att nå dit hon ville.
Intressant pjäs med duktiga skådespelare och sparsmakad scenografi.

Kommentarer
Postat av: Sylvia

Den filmen har jag svaga minnen ifrån. Stadsteatern har många spännande föreställningar på gång. Kommer inte iväg så ofta nu för tiden. Man måste bestämma s¨å långt i förväg och hundvakt skall fixas o s v. Latmasken tar över. Men när jag nån gång kommer iväg, om det så bara är Klara Soppteater är det ju himla kul o givande. Jag tycker du är mycket företagsam!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback