Gymbesök

Idag var jag på mitt gym för första gången på väldigt länge. Faktiskt första gången på flera månader. När jag klev in i lokalen kom den trevliga instruktören fram och hälsade glatt. Den fantastiska människan kände igen mig och kom till och med ihåg mitt namn. Hur lyckades hon med det, när jag inte har varit där på evigheter och det är en massa människor som är där hela tiden? Vilken social begåvning hon måste ha, den kvinnan. Eller så har de en rutin att snabbt kasta ett öga på manualen som blippar upp ens namn när man loggar in sig i lokalen. Ja, för man måste dra sitt medlemskort i en kortläsare innan man får gå in och aktivera sig.
När hon hälsade så där otroligt trevligt och noterade att jag inte har varit där på så länge ("du har väl inte varit sjuk?") visste jag inte om jag skulle bli glad över det vänliga mottagandet och omtanken om oss motionärer, eller om jag skulle bli sur för att de la sig i mitt privatliv och snokade i min träningsfrekvens. Men jag bestämde mig för att de var trevliga människor och så slet jag ett tag med cirkelträning.
Efter ett tag gick jag till övervåningen för att ta en tur på löpbandet. Där ställde jag in en i mitt tycke lämplig hastighet för en löprunda på 15 minuter och satte igång löpandet samtidigt som jag hade koll på pulsen. När jag hade sprungit i exakt 8 minuter och 27 sekunder kom en tjej och startade löpbandet intill mitt. Hon inledde med väldigt lågt tempo, mer snabb promenad än löpning. Det var tydligen hennes uppvärmning, för efter några minuter ökade hon tempot så att hon sprang snabbare än jag. Vad gjorde jag då? Ökade mitt tempo så att jag sprang lika snabbt som hon! De sista 3 minuterna  och 32 sekunderna sprang jag mycket,mycket snabbt, och jag insåg att det var tjejen bredvid som hade hetsat mig till att springa så fort!

Jag skulle aldrig erkänna det här, men jag har nog lite tävlingsinstinkt trots allt!

Kommentarer
Postat av: Tompa

Det var säkert någon hurtig kändis som enbart var där för att hetsa dig.

Postat av: Ester

Vem vann?

;-)

2010-05-25 @ 17:51:35
Postat av: Fia

Tompa: Du har nog rätt!

Ester: Den andra tjejen. Hon fortsatte i samma höga tempo ett bra tag efter att jag hade klivit av banan.

2010-05-26 @ 14:15:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback