Brandskador

Under jullovet brann det på vår skola. Det var en raket som råkade gå in i ett klassrum som började brinna. Oturligt nog var det bildsalen med alla papper, färger och annat material, så det fanns en hel del brännbart material som satte fart på elden. Bildsalen blev helt utbränd och de intilliggande salarna (slöjd, musik och hemkunskap) blev rök-, sot- och vattenskadade. Det kommer att ta minst en månad innan bildsalen är helt återställd. No-salarna blev sotskadade, men de sanerades omedelbart och ansågs därefter vara återställda, tills någon satte igång fläktsystemet varpå alla no-salar fylldes av illaluktande sotflagor som hade legat kvar i rören till fläktsystemet. Därför blev det ny sanering av no-salarna.
Första skolveckan efter jullovet gick det inte att använda slöjd-, musik- och hemkunskapssalarna, utan det tog en dryg vecka innan de var användbara.
No-salarna luktar fortfarande fruktansvärt illa, och vi kan inte vädra eftersom hela fläktsystemet måste saneras innan fläktarna får sättas igång. Alla ventiler är igentejpade, men ändå slinker lukten igenom.

I förrådet bakom no-salarna står våra vagnar där vi förbereder material till våra laborationer. Veckan före jul var det en vikarie som ersatte en av lärarna. Vikarien hade glömt att ställa in alla gastuber till brännarna i brandsäkra skåpet, så de stod kvar framme på vagnen hela lovet. Tre klassrum bort härjade en storbrand...På en hylla alldeles bredvid vagnarna hade någon sparat ihop en jättehög med frigolitflak att använda till någon teknikuppgift. På en annan vagn hade någon glömt kvar småflaskor med aceton, bensin....

Nu har vi haft en gigantisk röjning på institutionen och vi har skärpt våra säkerhetsregler och enats om vilka rutiner vi måste ha.

Ni förstår vad som hade hänt om raketen hade gått in i fönstret till no-förrådet istället...


Kommentarer
Postat av: Anonym

"Vilken jälvla smäll" citat Jönsonligan..:))

2010-01-23 @ 10:13:24
Postat av: Ninni

Oj oj vilken jäkla tur att det gick som det gick då..kunde ha blivit katastrof!Ha en goo helg..kramen

Postat av: Erik

Tur i oturen! Det kunde ha blivit rena explosionsbranden om raketen tagit en annan väg. Bra att ni skärpt säkerheten och rutinerna.

Postat av: Anonym

Ja annars verkar det vara på modet att bränna ner skolor tyvärr kram Tingeling

2010-01-23 @ 23:46:24
Postat av: Ester

Fy så otäckt! Det hade ju varit katastrof. Men tänk på alla elevarbeten som måste ha legat i bildsalen. Usch, så synd.

2010-01-24 @ 18:40:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback