Vem kan man lita på?

Wikileaks kommer med det ena avslöjandet efter det andra. Det är otroligt hur arroganta människor kan vara om de har fått tillträde till maktens korridorer. De tar sig stora friheter i frågor som berör många medborgare. Dessutom ljuger de skamlöst gång på gång, och förnekar både uttalanden och genomförda möten och beslut även när de konfronteras med glasklara bevis på motsatsen.
Hur kan man stå och blåljuga inför kameror och sedan förvänta sig att någon ska ha förtroende för dem och känna tilltro till det de säger? Hur kan de stå ut med att titta på sig själva i spegeln på morgonen? Hur kan de skamlöst förneka inblandning i ärenden där de uppenbarligen är djupt insyltade?
Hur kan de sitta kvar på betydelsefulla poster när de inte är trovärdiga längre? Finns det någon politiker eller regeringstjänsteman som inte ljuger? Hur ska vi efter de här avslöjandena kunna känna något som helst förtroende för politiker/ministrar som med fast blick tittar in i kameran och försäkrar sin oskuld, när det visar sig att de ljuger om vad som helst utan att blinka?
Nu får man noggrant granska alla som uttalar sig, och den som flackar med blicken och nervöst river sig i håret är förmodligen den hederligaste, för han eller hon skäms i alla fall när han eller hon ljuger.

Kommentarer
Postat av: Tompa

Du vet väl hur man kunde se på Nixon när han ljög? När han drog sig i örat ljög han inte, när han kliade sig i håret ljög han inte. Inte heller ljög han när han strök fingret över näsan. Men om munnen rörde sig, DÅ ljög han.

Postat av: Erik "Semlan"

Kanske skulle vända på det? De få saker som Wikileaks inte kan bevisa som en lögn berättar de om. Blir säkert färre dokument att läsa!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback