Sillanalys
För att få lite nya perspektiv på våra svenska sillar kommer här en ungersk analys av några sillsorter:
Inlagd sill (med gräddfil och gräslök+ hackad lök som tillbehör):
"Jag lyfte en decimeter från stolen efter att ha smakat detta"
Skärgårdssill:
"Lite gåsaktigt, påminner om de ungerska, plockade gäss, som har upplevt dödsångest när fjädrar och dun rycktes av dem fast de levde"
Senapssill:
"Man känner bara smaken av senap helt enkelt"
Vitlökssill:
"Påminner om sydeuropa, med kransar av vitlök som man bär runt halsen i Frankrike, Italien och Ungern"
Undrar om sillarna verkligen har gjort succe´ här?
Kommentarer
Postat av: Anna ..smyger in
Oj...jag som bara älskar olika sillar..tänk vad smaken är olika..
Postat av: lillsyrran
De säger ju att barn måste äta något nytt cirka 15 gånger innan de vänjer sig vid smaken och börjar gilla det - gäller kanske vuxna också? : -)
Postat av: Vicktoria
Haha, nästa gång jag reser till Ungern och släkten där ska jag ta med mig sill. Eller kanske inte. Jag kanske inte får komma tillbaka?
Kram
Trackback