Solidaritet?

Jag hörde nyss på radion hur en reporter beskrev situationen i det översvämningsdrabbade Pakistan. Han gick runt och beskrev hur hus var bortspolade, betesmarker för djur var förstörda och hur många byggnader och gator var fördärvade av vattnet. Dessutom beskrev han hur han träffade en man som höll upp ett kärl med lerigt regnvatten där han förklarade att det var det enda tillgängliga dricksvattnet just nu.
Jag undrar just om reportern själv drack det leriga vattnet, eller om han hade försett sig ordentligt med flaskvatten från sitt hotell. Om han nu hade friskt vatten på flaska, klarade han av att gå runt bland nödställda utan att dela med sig?
Och nu när vi blir allt mer medvetna om att vårt sätt att leva orsakar den ena naturkatastrofen efter den andra (översvämningar, torka...) blir jag så förvånad över att reportrar och statsmän verkar öka sitt resande till alla håll och kanter på jorden (ok, jorden har kanske inga kanter....), och företrädesvis med flyg. Flygtransporterna förbättrar ju inte precis miljön.
Det börjar bli hög tid att dra i bromsen. Vi kan inte skjuta upp livsstilsförändringarna länge till.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Du har så rätt. Samtidigt bestämmer sig ett mejeriföretag att börja med skruvkork i plast på samtliga förpackningar framöver - för att kunden vill ha det. Snacka om slöseri med resurser!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback