Våldet kryper närmare...

Den senaste veckan har min klassföreståndarkollega och jag gått med en klump i magen. Vid tre olika tillfällen har våra elever råkat ut för obehagliga (farliga) händelser av våldsam art, på dagtid, på offentlig plats, med andra människor i närheten.

Jag vill inte precisera vad som har hänt, av hänsyn till de inblandade, men det är saker jag aldrig trodde skulle hända mitt på ljusa dagen. Det mest skrämmande är att det inte längre räcker att varna barn och ungdomar för att gå ute ensamma när det är mörkt, gå i skumma kvarter eller prata med främlingar. Nu kan det hända saker ändå.

Kommentarer
Postat av: annemarie

Hi hi - det där gillade jag. Tack för din kommentar. hälsar Anne-Marie

Postat av: britten

ja det är oroande hur våldet kryper närmare inpå oss...kram

2008-09-06 @ 14:12:14
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Anonym

"Stoppet" i människor liksom försvinner mer och mer, inte på alla men rent allmänt. Inte tänka innan man handlar och att lösa snabbt med hjälp av våld, känns det som om flera personer agerar. Det är oroväckande.

2008-09-06 @ 16:33:11
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: Helena

Det blir bara värre och värre. Vi på vår skola vågar inte släppa iväg barnen hem längre om de glömt gympa kläderna, som man gjorde förr. Nu ska föräldrarna skriva på ett papper om de ger tillstånd till det.

Ha en trevlig helg.

2008-09-06 @ 19:06:39
URL: http://solgudinna.blogg.se/
Postat av: Lena

Usch, samhället blir hårdare och våldsammare.

Gör ett nytt försök med bloggandet!

Välkommen!

Kram Lena

2008-09-06 @ 23:52:02
URL: http://yran.blogg.se/
Postat av: Ninni

Ja det är så jäkla hemskt...det är ju inte klokt, vad beror allt detta våld på..jag fattar bara inte!Vad är det som händer i en människans hjärna som gör att det bara kan slå ner nån eller sticka kniven i någon..det är fullständigt ofattbart.

Ja droger är väl inblandat många gånger.Usch jag ryser av obehag.Men trots allt hoppas jag du får en fin dag idag..kramen

2008-09-07 @ 09:52:17
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Rocky

Ja man undrar vad som händer med oss människor i dessa tider. Igår försökte de elda upp en barack i skolan bredvid mitt hus. Måste de ropa SÅ högt barnen och ungdomarna idag för att bli sedda?

2008-09-07 @ 19:43:44
URL: http://rockyisbest.blogg.se/
Postat av: Mumin

Fruktansvärt är det! Här i Göteborg är det likadant. Jag skulle aldrig i livet ge mig in till stan själv en kväll och man blir ju livrädd när man hör vad som händer tom på dagen. Usch vad har hänt? Är det så att barnen eller ungdomarna får klara sig själva så mycket nuförtiden, ingen uppbackning hemifrån som det var på den "gamla" goda tiden, då man hade koll på vad tonåringarna hade för sig.Ja jag tror att det är många som går vind för våg och föräldrarna bara rycker på axlarna för dem har ju annat att göra än att se efter sina barn:(( Kram vännen! Mumin

2008-09-07 @ 20:50:56
Postat av: Lissen

Hoppas att ni orkar kämpa på för att förhindra våldet att få "makt". Viktigt för ungdomarna att trygga vuxna finns där. Det tror jag säkert ni är, men det kan vara tung!

Skickar styrkekramar!!!

2008-09-08 @ 23:31:52
URL: http://lissento.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback